Annons
Nyheter

Polispatrull mötte inbrottstjuvar på vägen

Under natten till torsdagen gick inbrottslarmet i en föreningslokal i Ingelstad. En polispatrull ryckte ut – och stoppade de två tjuvarna som hade lämnat platsen i en bil.
Ingelstad • Publicerad 21 juni 2018
Arkivfoto
Arkivfoto

Strax efter klocka elva på onsdagskvällen gick inbrottslarmet i Ingelstads idrottsklubbs lokaler. En polispatrull ryckte ut och kunde stoppa en misstänkt bil i trakterna kring Kvarnamåla.

– I bilen anträffade polisen gods som misstänks ha kommit från klubblokalen. Man hittade även gods som misstänks komma från ett annat inbrott, säger Bengt Almqvist som är jourhavande förundersökningsledare vid Växjöpolisen.

Annons

De två männen, 20 och 22 år gamla, fördes till polishuset i Växjö och de anhölls senare under natten av åklagare.

– De är hemmahörande i Jönköpings län och så vitt jag vet inte kända av oss sedan tidigare.

Även en klubblokal i Väckelsång fick under onsdagskvällen besök av inbrottstjuvar och polisen misstänker att de två gripna männen även är skyldiga till detta inbrott.

Enligt Bengt Almqvist hittade poliserna bland annat trädgårdsverktyg och kioskvaror som misstänks ha stulits från de båda lokalerna.

Under torsdagen anhölls ytterligare en person för brottet.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons