Björklövens segersvit sprack i Karlskrona

Nio raka segrar blev inte tio – Karlskronas 3–0 spräckte Björklövens långa segersvit.
Men den allsvenska kvällens stora lirare fanns i en Västerviktröja.
Ishockey • Publicerad 4 december 2019
Björklövens målvakt Joe Cannata. Arkivbild.
Björklövens målvakt Joe Cannata. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Björklöven är fortfarande kvar i serieledning i hockeyallsvenskan, trots att Umeålaget i Karlskrona åkte på första förlusten på drygt en månad. Daniel Norbe gav blekingarna ledningen i slutet av första perioden och i mitten av tredje ökade Mikael Roslund på till 2–0. Philip Rondahl satte sedan 3–0 när Björklöven plockade ut målvakten i slutminuterna.

Björklöven har fem poäng ned till tvåan Karlskoga, som vann med 5–3 mot Almtuna i Uppsala.

Avståndet mellan "Löven" och rivalen Modo är dock fortfarande nio poäng, eftersom tabelltrean från Örnsköldsvik åkte på en överraskande förlust – 1–4 hemma mot Västervik. Detta efter en decemberafton som gästernas Victor Öhman sent ska glömma. Öhman hade gjort fem mål på 19 matcher tidigare under säsongen, men stod nu för Västerviks samtliga fyra mål. Avgörande blev Öhmans två täta fullträffar – 2–1 och 3–1 – på knappt två minuter i mittperioden.

I botten kravlade Södertälje över kvalstrecket på bekostnad av Mora. Måns Lindbäck sköt två mål när SSK hemmavann lagens streckmöte med 3–1.

Jumbon AIK fick med sig en poäng från Västerås, som förlängningsvann med 4–3.