Dubbel av 16-åring när Kristianstad vann

Segrar för Kristianstad och Vittsjö gör att det bara skiljer tre poäng mellan lag ett och sju i tabellen
Fotboll • Publicerad 4 augusti 2019
Kristianstads Evelina Duljan. Arkivbild.
Kristianstads Evelina Duljan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Nykomlingen Örebro hade chansen att ta över förstaplatsen i den tajta tabellen i damallsvenskan i fotboll.

Men det satte Kristianstads talang Evelina Duljan stopp för. Hemmalaget vann med 2–0 efter att 16-åringen stått för båda målen.

Det första kom i den 60:e minuten efter att Duljan snott åt sig bollen från Örebroförsvaret och skruvat in bollen. 2–0 kom tolv minuter senare sedan Danielle Rice i bortalagets mål boxat ut bollen rakt framför en sopren 16-åring, som enkelt rullade in bollen i öppet mål.

"Tar oss inte ur racet"

– Vi väljer att inte se det som en missad chans till serieledning. Det är fortfarande så många matcher kvar i serien och det är inte så att en förlust kommer ta oss ur racet mot titeln. Jag är fortfarande stolt över det här laget och vi kämpade verkligen otroligt i dag, säger Rice till

Medan Örebro missade chansen att avancera, gjorde Vittsjö tvärtom. Skånskorna tog en tung 3–0-seger i derbyt borta mot Limhamn Bunkeflo och gick upp på samma poäng som Rosengård och Linköping i tabelltoppen.

Efter en mållös första halvlek satte de blå gästerna fart. Två mål av Michelle De Jongh och ett av Clara Markstedt gav tre viktiga poäng i tätstriden.

Tätt i toppen

Även Växjö knep tre poäng, med samma resultat som Vittsjö. Smålänningarna vann mot bottenlaget Kungsbacka – som fortfarande inte vunnit en match den här säsongen.

En match kvarstår innan omgången är färdigspelad. Djurgården möter Rosengård hemma på måndag, och då har alla lag spelat elva matcher. Tätstriden är enormt jämn där Rosengård leder på 21 poäng, lika många poäng som Linköping och Vittsjö men med bättre målskillnad. Ner till sjundeplacerade Kristianstad skiljer det bara tre poäng.