Stensils fyra i världscuppremiären

Kanot • Publicerad 25 maj 2019
Linnea Stensils kom precis utanför pallen i världscuppremiären i Poznan. Arkivbild.Foto: Tobias Röstlund/TT

Linnea Stensils kom fyra på specialdistansen K1 200 meter när kanotens världscup drog igång i polska Poznan. Svenskan kom till tävlingen efter en hård träningsperiod, men tog ändå en finalplats med snudd på pallen.

25-åringen från Vaxholm vann världscupen i fjol och tog brons i VM. Nästa år blir hon ett av de stora medaljhoppen i OS i Tokyo.

Även Petter Menning tog en finalplats och slutade nia på K1 200 meter. Ett styrkebesked från kanotisten som fick fjolårets säsong spolierad av en armbågsskada.

Nästa vecka körs den andra deltävlingen i världscupen i tyska Duisburg.