Andra raka förlusten för Lakers

gävle Artikeln publicerades
Brynäs 1–0-skytt Kevin Clark jublar med Jesper Jensen efter målet.
Foto: Mats Åstrand/TT
Brynäs 1–0-skytt Kevin Clark jublar med Jesper Jensen efter målet.

Nytt matchstraff och ny förlust. Det blev en mindre trevlig lördag för ett spelsvagt Växjö Lakers som föll med 1–2 mot Brynäs i Gavlerinken Arena.

 

Det var ett stekhett Brynäs mot ett Växjö Lakers som verkade vara i mental obalans efter boxplayraset senast mot Luleå då 3–1 blev till 3–5. Här var man inte alls med från start och ett formstarkt Brynäs stressade sönder de flesta intertioner i uppspelsfasen.

Brynäs fick dessutom ett tidigt 1–0-mål (2.36) så Jesper Jensen hittade Kevin Clark framför kassen. Clark vickade upp pucken i taket med en backhand utan chans för Viktor Andrén i Lakersmålet. Brynäs fortsatte att pumpa på, hade ett bra powerplay och några andra skapliga lägen innan Aaron Palushaj med en mycket fin passning hittade Ryan Gunderson på offensiv utflykt mitt i slottet. Gundersson tog emot och prickade in 2–0 för Brynäs.

Växjö Lakers hade egentligen ingenting framåt förutom Noah Welchs läge på en skottretur och det var klasskillnad mellan lagen efter den första tredjedelen.

Andra perioden hann knappt dra igång förrän Växjö Lakers drabbades av sitt andra matchstraff på lika många matcher. Den här gången var det Brendan Shinnimin som svepte undan benet på Marcus Ersson och fick 5+20 med rubriceringen tripping. Men de fem boxplayminuterna klarades av med glans och därefter började så sakteliga farligheterna skapas framför Linus Fernström i Brynäsmålet.

Men Fernström agerade bra vid varje läge och Brynäs var inte ofarligt heller, ska sägas. Bland annat prickade Kevin Clark stolpen.

I tredje perioden såg det länge och väl ut som om Brynäs var på väg mot en enkel seger. Gävlelaget hade dessutom ett flertal oerhört bra chanser att punktera med ett 3–0-mål.

Men precis när Växjö Lakers kändes som mest uträknat kom reduceringen. Joel Persson åkte upp längs högerkanten, slog en passning och Erik Josefsson mötte direkt och drog in 2–1.

Här vaknade Växjö Lakers på allvar och bara minuten senare hade Robert Rosén ett otroligt bra läge att sätta 2–2 men han drog pucken strax ovanför ribban.

Lakers tog time-out, plockade ut Viktor Andrén men var aldrig riktigt nära en kvittering under slutminuten.