Bekräftat: Lakers värvar tuff back

Växjö Artikeln publicerades
Daniel Rahimi är klar för tre år i Växjö Lakers.
Foto:Stefan Jerrevång/TT
Daniel Rahimi är klar för tre år i Växjö Lakers.

Nu är det klart.

Växjö Lakers värvar in backen Daniel Rahimi från Davos.

Som Smålandsposten tidigare rapporterat om har Växjö Lakers velat plocka in Daniel Rahimi. På tisdagen presenterade klubben värvningen av den 29-årige backen.

Inför den här säsongen lämnade han Linköping för spel i NLA-klubben HC Davos. Men det blev alltså bara en säsong i Schweiz. Nu går flytten hem till Sverige igen och Växjö. Kontraktet är på tre år.

Daniel Rahimi är känd för sin tuffa och hårda spelstil, något som Växjötränaren Sam Hallam saknade i årets lagbygge.

– Daniel är av en backtyp som vi har haft stora framgångar med tidigare. Han är en fysisk back som har en väldig närvaro ute på isen men han har även ett spel som han utvecklade under sin tid i Linköping. Dessutom har han också en fantastisk karaktär som förutom på isen även gör nytta i omklädningsrummet, säger Lakers sportchef Henrik Evertsson på klubbens hemsida.

Växjös senaste nyförvärv har spelat VM vid två tillfällen.

– Det ska bli superspännande och roligt att få ta på sig Växjö-tröjan. Jag ser fram emot att vara en del av ett framgångsrikt lag, säger backen.

Samtidigt som klubben presenterade nyheten om Daniel Rahimi kommenterade Henrik Evertsson de rykten som finns kring Växjöspelarna Eric Martinsson, Emil Pettersson och Calle Rosén. Växjös sportchef menar att den sistnämnde är absolut närmast en övergång till NHL.

– Intresset är så pass stort att jag har svårt att se att han inte skulle ta och få chansen att åka över och se vad som finns där borta. Calle Rosén rent arbetshypotetiskt tänker vi att vi måste ersätta.