Daniels mål räddade en Åbypoäng

På sena lördagseftermiddagen skrevs det ett nytt stycke bandyhistoria i Åby/Tjureda IF. 3–3 mot IFK Kungälv innebar Åbys första poäng i nya allsvenskan.
Åby • Publicerad 11 november 2017 • Uppdaterad 12 november 2017
Backen Daniel Tägt fixade Åby/Tjuredas kvittering i den sista ordinarie minuten mot Kungälv. Därmed skrevs det ett nytt stycke bandyhistoria i Åby/Tjureda IF som tog sin första poäng i nya allsvenskan.Foto: Lena Gunnarsson

Det var backen Daniel Tägt som gjorde matchens sista mål i den näst sista ordinarie minuten.

– Kul. Det är inte ofta som jag gör mål, det brukar väl bli fyra-fem per säsong, sa Daniel som har sin främsta styrka i det defensiva arbetet.

När tiden började rinna ut för Åby i jakten på en kvittering var det två backar som slog till. Inlånade Åbydebutanten Jesper Hvornum frispelade Daniel Tägt som var iskall när han hittade en lucka mellan benen på Kungälvs målvakt Viktor Lindblom.

– Vi sa att vi skulle trycka upp laget och satsa framåt i slutet för att försöka få in ett mål, sa Daniel som sällan eller aldrig har setts allra längst fram i ett Åbyanfall.

Trots det lyckade avslutet tror inte matchvinnaren att han blir en offensiv pjäs i Åbylaget framöver.

– Nej, det är tveksamt. Jag håller mig nog där bak.

Åby/Tjuredas sena kvittering mot Kungälv var välförtjänt.

– Totalt sett tycker jag att vi gjorde många bra saker. Det var vi som försökte spela boll och hitta på något konstruktivt, sa Åby/Tjuredas tränare Björn Einarsson.

Björn Einarsson tränare i Åby/Tjureda
Björn Einarsson tränare i Åby/TjuredaFoto: Lena Gunnarsson

– Vi startade bländande i första halvlek, men när vi inte fick utdelning blev vi jagande resten av matchen.

Åby spelade till sig tre hörnor inledningen och Filip Bringe misslyckades med att överlista Kungälvs målvakt i friläge när det hade spelats en dryg kvart.

Istället för Åbymål gjorde Lukas Persson 0–1 på Kungälvs första hörna i den 23:e minuten.

Premiärpublik under lördagens match.
Premiärpublik under lördagens match.Foto: Lena Gunnarsson

Bara knappt tre minuter senare fick de 387 åskådarna jubla. En Kungälvspelare tappade boll högt upp på egen planhalva och den bjudningen tog Filip Bringe vara på. Måltjuven, som gjorde två Åbymål redan i seriepremiären mot Lidköping, drog ett par Kungälvförsvarare innan han rundade målvakten och la in 1–1-kvitteringen.

Trots en bra första halvlek fick Åbyspelarna gå in till pausvilan med 1–2 i baken. I den 43:e minuten slog Lukas Persson till på en ny hörna.

Just hörnorna var ett stort minus i Åby/Tjuredas insats. Elva Åbyhörnor gav noll i utdelning, fem Kungälvhörnor resulterade i två mål.

– Där har vi något att jobba på, kommenterade Björn Einarsson vars lag fick en bra start i andra halvlek.

Filip Bringe sköt 2–2 i den 48:e minuten, assisterad av Johan Gunnarsson. I den 61:a minuten fick Åby ny uppförsbacke när Kalle Öberg sköt 2–3 på helvolley, eller på tennis om ni vill. Men det blev alltså ett lyckligt slut trots allt för Åby när Daniel Tägt fixade 3–3-kvitteringen i den 90:e minuten.

Gustav Johansson och Johan Gunnarsson var mycket framträdande i Åbylaget där också Daniel Tägt, Jesper Hvornum, Arvid Johannisson och Filip Bring förtjänar extra plus.