Drama när Troja föll efter straffar

Upphämtning från 4–2 med nio sekunder kvar till 4–4 med en sekund kvar gör att dramatiken kring Allsvenskans nedre streck lever. Oskarshamns straff till 5-4 kan å andra sidan fälla Troja.
OSKARSHAMN • Publicerad 4 mars 2018
Målvakten Johan Nielsen och backen Daniel Karlsson fick lämna Oskarshamn som förlorare efter straffar.Foto: Lena Gunnarsson

Troja inledde matchen piggt och efter 11.11 kom gästernas ledningsmål då Tor Immo möter Jens Holmströms öppnande pass och skickar pucken i nätmaskorna. Repliken kom snabbt när Arsi Piispanen tilläts jobba in kvitteringen efter 12.00.

I mellanakten hade Troja förmånen av numerärt överläge två gånger. De hetaste chansen under dessa fyra minuter hade hemmalagets Victor Löfstedt. Det säger det mesta om kronobergarnas ineffektivitet i denna spelform.

Periodens båda Oskarshamnsmål fram till 3-1 kom efter enkla och raka mönsteranfall. Victor Löfstedt nätade efter 8.15 och Jonas Engström 27 sekunder för pausvila.

3–2 genom Jonathan Nielsen efter 14.41 i slutakten tände ett litet Trojahopp, som näst intill släcktes vid 4–2 efter 16.34.

Timeout och utplock av målvakt efter 17.57 var de rödvitas sista chans, och med blott nio sekunder kvar styr Alexander Lindqvist-Hansen in 3–2 på skottet från Max Lindroth. Därefter är det poängräddaren Tor Immo som dunkar in 4–4 med en enda sekund kvar.

Förlängningen innehåller flera heta chanser, innan Arsi Piispanen i tredje straffrundan skickar bonuspoängen till Oskarshamn.