Elias sänkte Malmö – och blev tidernas bäste junior

Mötet mellan Växjö Lakers och Malmö i Vida Arena förvandlades till Elias Pettersson Show. Med 2+2 i 6–3-segern passerade han Kenta Nilsson och blev tidernas bäste junior i svensk hockey.
Växjö • Publicerad 8 mars 2018
Elias Pettersson, bäst genom tiderna.
Elias Pettersson, bäst genom tiderna.Foto: Lena Gunnarsson

Efter ett flertal ceremonier där Waldos Wänners stipendium delades ut, Erik Josefsson hyllades för 500 och Oliver Bohm för 300 seriematcher samt Henrik Evertsson mottog pokalen för seriesegern drog så matchen igång.

Det blev en mycket händelserik första period, där Malmö tog ledningen snabbt genom Frederik Storm och där Växjö kvitterade (Linus Fröberg) och gjorde 2–1 (Elias Pettersson) lika snabbt.

Strukturen och noggrannheten i defensiven var dock inte på topp i Lakers inledningsvis och gav Malmö en uppsjö möjligheter till skänks. Efter 14.52 resulterade en av dessa i 2–2 genom Robin Alvarez.

I andra perioden skrevs hockeyhistoria i Vida Arena. När Brendan Shinnimin gjorde 3–2 fick Elias Pettersson en assist. Detsamma gällde när Robert Rosén satte 4–2 i powerplay och, efter att Linus Högberg gjort 5–2, sköt Elias Pettersson själv 6–2 med ett mäktigt förvaltat friläge.

Publiken i Vida Arena ställde sig upp och saluterade den makalösa bedriften att slå alla tiders poängrekord.

Den tredje perioden blev därför inte särskilt spännande. Malmö reducerade till 6–3 i powerplay, Tuomas Kiiskinen sköt i stolpen när han fick öppet mål och Lakers kunde utan problem bevaka sina tre poäng.