Frej Växjö nära att få Waldners gäng på fall

Sport Artikeln publicerades

Frej Växjö hade 2–0 i matcher och 1–1 i set mot Jan-Ove Waldners Spårvägen. Så långt såg det ut att vara rena autostradan på väg mot lagsegern för de inspirerade hemmalirarna. Då svängde matchbilden totalt.

Jan-Ove Waldner vann nyckelmatchen mot Andreas Törnkvist och höll liv i lagmatchen. En lagmatch som Spårvägens He Haijin avgjorde med 11–8 i femte set mot Fabian Åkerström.
Därmed jublade stockholmarna över 3–2 efter en lagmatch med två ansikten.
– Det känns jäkligt surt och mest tomt just nu, säger Frejtränaren Marcus Sjöberg.
Han hade svårt att glömma den fjärde matchen. Den som Andreas Törnkvist onödigt tappade mot veteranen Jan-Ove Waldner. ”Törna” hade 11–5 och 11-8 och då hade Waldner i slutet av andra behövt behandling för en ond nacke.
Efter nackproblemen tog Waldner över och plockade de följande tre seten, Efter 12-10 i skilje knöt Waldner näven i en segergest, precis som förr...
Hur påverkades du av att Waldner tycktes skadad?
– Det hämmade inte mig alls. Tjuv- och rackarspel ingår i bordtennisen och jag gav ju bort segern. Det var svagt, svarar Andreas Törnkvist.
En rutinerad Jan-Ove Waldner plockade fram rävspelet.
– När det vankades skiljeset tror jag att tidigare möten med Waldner satt i huvudet på ”Törna”. Min spelare har ju förlorat fem raka skiljeset mot Waldner, förklarar Marcus Sjöberg.
Allt började så bra för Frej Växjö inför 557 åskådare i snygga Fortnox Arena.
Andreas Törnkvist slog med 3–1 i set He Haijin, som alltid tar lång tid på sig mellan bollarna och därför kan vara mentalt jobbig att möta. I den första matchen spelade Andreas riktigt bra och hade ett par räddningar helt i publikens smak.
Fabian Åkerström klippte sedan Jan-Ove Waldner, som fortfarande visade vilken fin block han har, i fem set.
I skilje tog Waldner timeout för att hinna samla ihop sig och åter hitta spelet. Men han missade för mycket för att störa Fabian Åkerström.
Joachim Bachstätter gick in i tredje matchen mot Anthony Tran. ”Jocke” fick inte sitt spel att stämma och förlorade de båda sista seten klart, 5–11 och 4–11.
Nu var kvällen förstörd med hemmaögon.
Varken Andreas Törnkvist eller Fabian Åkerström kunde upprepa sitt spel från de inledande matcherna.
Frej Växjö har fått en tung start på Pingisligan. Enda segern har erövrats mot nästjumbon Kävlinge och ska laget klättra håller det inte med mentala genomklappningar som den igår.
Det känns jäkligt surt och mest tomt just nu.