Annons

Johan Persson klar för Öster

Öster har gjort klart med ett meriterat nyförvärv. Johan Persson, tidigare Landskrona, lämnar proffsspel i danska Esbjerg och återvänder till superettan.
Sport • Publicerad 20 juli 2011
på läktarplats Johan Persson (till höger) träffade sina nya lagkompisar, på bilden Rasmus Rydén och Charles Anderson.Foto: SUSANNA FORSELL
på läktarplats Johan Persson (till höger) träffade sina nya lagkompisar, på bilden Rasmus Rydén och Charles Anderson.Foto: SUSANNA FORSELLFoto: Susanna Forsell
Foto: 

27-årige Johan Persson ska snart bli pappa och tillsammans med sin flickvän bestämde han tidigt att återvända till Sverige efter en vårsäsong i Esbjerg som åkte ur danska superligan.

Flera klubbar var intresserade av mittfältarens namnteckning, men Öster vann striden mot bland annat Kristianstads FF.

Annons

– Jag har snackat med Öster och det känns helt rätt att komma hem igen.

Beskriv dig själv som spelare?

– Det får väl andra bedöma, men jag kommer med mycket energi och är en aggressiv spelartyp.

Johan Persson kommer ursprungligen från Tollarp. På elitnivå har han representerat klubbar som IFK Hässleholm, Mjällby, Landskrona och senast danska Esbjerg. Efter våren i danska superligan väntar nu Öster – i tre och ett halvt år. Därmed är han med på flytten från Värendsvallen till nya Myresjöhus arena kommande säsong.

– Det känns väldigt intressant att följa med på resan.

Den tidigare Landskronaspelaren har en tidigare lagkompis i Öster. Han och Charles Anderson har spelat ihop. Han är också bekant med Roar Hansen, Östers tränare.

– Det är bara positivt med Roar. Jag har spelat med många som haft honom som tränare och jag har bara hört positivt.

Johan Persson är klar för spel i Östers rödblåa matchställ när transferfönstret öppnar den 1 augusti.

Nyförvärvet innebär att Öster breddar sitt mittfält. Sedan tidigare finns Denis Velic, David Vidarsson och Charles Anderson med sin huvudsakliga hemvist på innermittfältet.

– Vi är inne i en period när det händer mycket. Det finns flera, både yngre och äldre, som är eftertraktade eller som kanske vill göra något annat, säger Peter Kuno Johansson, sportchef i Öster.

Annons

Är det något på gång?

– Det kan det vara. Det snackas varje dag.

En av dem som kan vara på väg bort från Öster är Olivier Karekezi. Enligt den rwandiska tidningen The New Times kopplas 28-åringen ihop med sin moderklubb, APR. Olivier Karekezi har också uttalat sig.

– För tillfället har jag inte pratat med någon hos APR, men jag har tillåtelse att lyssna på erbjudanden. Om de ger mig ett erbjudande ska jag allvarligt överväga det, säger han till tidningen.

Öster behöver inte betala någon övergångssumma för att få Johan Persson till klubben. Enligt Peter Kuno Johansson klarar föreningen själva att finansiera nyförvärvet. Han är mycket nöjd.

– Det är en jättebra lösning, både för Öster och för Johan. Vi har varit efter honom i flera år. Han har varit en av superettans bästa mittfältare.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons