Kasper Hydén börjar hitta rätt i Växjö Vipers

Växjö Artikeln publicerades

Efter en tuff inledning börjar Kasper Hydén hitta formen.

Nu siktar Växjöforwarden på att sänka sina gamla lagkamrater i Pixbo.

– Över 60 minuter ska vi kunna mala ner dem, säger han.

På 14 matcher i superligan har Kasper Hydén gjort tre mål och spelat fram till lika många.
Foto: Lena Gunnarsson
På 14 matcher i superligan har Kasper Hydén gjort tre mål och spelat fram till lika många.

I segermatchen mot Linköping senast gjorde Kasper Hydén en av sina bästa matcher i Växjö Vipers-tröjan sedan han anslöt till klubben. Forwarden bidrog mycket i spelet och stod dessutom för ett mål och en assist.

– Ett steg i rätt riktning. Jag tycker att det har gått bättre och bättre rent formmässigt. Det var inte speciellt bra under inledningen men nu känns det att det går åt rätt håll och det är det viktigaste, säger 23-åringen.

Med tiden har han börjat hitta sin plats både i laget och i staden.

– Allt hänger ihop. Det är ett nytt lag och det har tagit lite tid att komma in i det, vilket är fullt naturligt. Sedan har mitt självförtroende börjat falla på plats. Jag hade lite otur och fick en tumskada i den sista träningsmatchen innan premiären. Det var inte optimalt och inte den starten jag drömde om.

Närmast på schemat för Växjö Vipers står Pixbo på bortaplan i Mölnlycke. En speciell match för Växjöforwarden – som värvades in från just Pixbo inför den här säsongen.

– Jag var ändå där i fem år så det blir speciellt att komma tillbaka. Det ska bli jättekul att träffa alla igen. Sedan ska vi bara försöka slå dem också, säger han och fortsätter:

– Vi har tre bra femmor och över tre perioder ska vi kunna mala ner dem.

Sett till tabellen är det en tuff uppgift som väntar Växjöspelarna. Pixbo har imponerat stort och ligger trea efter 15 spelade matcher. Växjö har en match mindre spelad och återfinns två platser och två poäng bakom helgens motstånd.

Det är två formstarka lag som drabbar samman. Båda har fyra segrar på sina fem senaste matcher.

– Vi måste spela på vår yttersta nivå om vi ska slå Pixbo borta, säger Växjötränaren Niklas Nordén.

Vad är det Pixbo gör bra?

– De gör många saker bra men om man jämför med vad de har gjort tidigare år tycker jag att de numera är mycket starkare i sitt kontringsspel. Det är stor skillnad.

En annan skillnad jämfört med i fjol är att lagets två stora stjärnor, Martin Östholm och Max Wahlgren, för tillfället producerar poäng i massor.

– Tittar man på tidigare säsonger hur de två har blandat och gett har jag inte varit så imponerad. Men nu har de varit bra och då har det också hänt saker som gjort att Pixbo som lag har lyckats, säger Niklas Nordén.

Växjö Vipers har inte spelat match sedan den 29 november vilket har gett tid att träna, ändra i formationer och slipa på detaljer. Ett nyttigt miniuppehåll, enligt Växjötränaren.

– Vi har testat lite nya saker som kanske kan väcka några spelare till. Det känns spännande.

Växjö har varit känt för sin bredd med tre starka kedjor som alla levererar. Men riktigt så har det inte varit inledningsvis. I stället har en kedja åt gången varit den som har dragit loket, medan övriga mest suttit med. På den punkten behövs en förändring.

– Vi saknar en eller två femmor varje match och det tycker inte jag är tillräckligt. Vi behöver vara bra på tre femmor över en match och det är den islossningen vi jobbar för att få.

Matchguide

Pixbo-Växjö Vipers

Var och när: Wallenstamhallen söndag kl 17.

Läget i Växjö Vipers: Eddie Granberg är fortsatt borta på grund av skada. Frågetecken för Niklas Ramirez som fortfarande dras med skadebekymmer. Frågetecken också för Felix Göthberg som varit sjuk i veckan.

Poängtoppar: Max Wahlgren har imponerat stort i hemmalaget och ligger tvåa i SSL:s poängliga med 20 mål och 12 assist. Bäst i Växjö är André Andersson på 23 poäng (16+7).

Pixbos fem senaste: Mullsjö (b) 5–4, Höllviken (h) 2–3, Team Thorengruppen (b) 8–7, AIK (b) 6–4, Sirius (h) 8–5.

Växjös fem senaste: Linköping (h) 4–3, AIK (b) 6–2, Sirius (b) 4–6, Dalen (h) 7-2, Örebro (h) 7–2.

Senaste mötet: 1 oktober, Växjö Vipers-Pixbo 5–2.

Nästa Vipersmatch: Växjö-Helsingborg, 14/12 kl 19.

Visa mer...