Larsson aktuell för Taif – Edblom lämnar Troja

Sport Artikeln publicerades

Näste man på väg in i Tingsryds AIF: backen Julius Larsson från Almtuna.
Näste man att lämna Troja: centern Pär Edblom, som går till Örebro.
Dessutom är David Laudius och Joakim Hillding nu defintivt klara för Växjö Lakers, medan Viktor Fasth kan bli het för Timrå.

Dessutom står det klart att Tingsryds juniorforward Simon Dahl tackat nej till moderklubbens kontraktsförslag. 19-åringen lämnar Tingsryd för att ta plats bland Linköpings J20-verksamhet.
Men när det gäller spelare på väg in i Tingsryd är det namnet Julius Larsson som är ryktenas man. Den 25-årige backen som fostrats i Leksand, gjort två säsonger i Väsby och tre i Almtuna är enligt uppgift till Smålandsposten klar för eller mycket nära kontrakt med Tingsryd.
På frågan om han är på väg till Tingsryd svarar Larsson:
– Jag vet inte. Jag kan nog tyvärr inte uttala mig om det i dag.
Varför inte?
– Jag kan bara inte det, tyvärr.
Står det mellan Almtuna och en annan klubb?
– Nej.
När blir det klart vilken klubb du spelar för nästa säsong?
– Väldigt snart, tror jag.

I Troja hintadesportchefen Jerry Andersson så sent som i fredags att Pär Edblom var på väg bort från Troja. Redan på lördagen hade Edblom kritat på ett tvåårskontrakt med Örebro.
– Det känns spännande, både vad gäller hockeyn och det sociala livet. Örebro är en större stad, man satsar hårt på hockeyn och ska bygga en ny arena. Det känns som ett steg i karriären, säger Edblom.
Växjö Lakers har inte varit inblandat i några "nya" övergångar under helgen. Däremot meddelade sportchefen Henrik Evertsson att han i lördags formellt skrev kontrakt med förra Tingsrydsduon Joakim Hillding och David Laudius. Ryktena går dessutom heta om målvakten Viktor Fasth. Vi ringde upp Fasths agent Pär Larsson, som gjorde följande uttalande:
– AIK har visat ett intresse kring Viktor, men ingenting konkret egentligen. Timrå förhandlar med en toppmålvakt just nu, men om det inte blir någon övergång där kan Viktor bli aktuell för dem.
Finns någon annan allsvensk klubb än Växjö med i bilden?
– Nej. Blir det inte elitserien är nog Växjö den enda klubb Viktor vill spela för.