Annons

Leinonen till Tingsryd

Tingsryds AIF värvar rutinerade finske målvakten Tero Leinonen. Han spelar med den allsvenska klubben under december. Till att börja med.
Sport • Publicerad 30 november 2010
Tero Leinonen tillhör Tingsryd, åtminstone under den närmaste månaden.
Tero Leinonen tillhör Tingsryd, åtminstone under den närmaste månaden.Foto: Stig Kenne / SCANPIX

Tero Leinonen har inte spelat seriehockey den här säsongen. Hans enda framträdanden var under två matcher med Linköping under träningsturneringen European Trophy på försäsongen.

Linköping skrev ett sjuveckorskontrakt med Leinonen, men valde när kontraktet löpte ut att satsa på Christian Engstrand som backup till givne ettan Fredrik Norrena.

Annons

35-årige Leinonen har annars en gedigen meritlista som omfattar tre säsonger i elitserien (Luleå och Mora), fem säsonger i finska högstaligan (Ilves och JYP) och en säsong i tjeckiska Liberec.

Hans kanske bästa säsong i karriären var med Luleå 2005-2006, då Leinonen med räddningsprocenten 92,12 blev trea i elitseriens målvaktsliga.

Om Tero Leinonen gör bra ifrån sig under den månadslånga try-outen med Tingsryd väntar sannolikt en förlängning av kontraktet säsongen ut.

Den direkta anledningen till att Tingsryd söker målvakt är att Victor Tisells ljumskskada är värre än befarat, vilket kan innebära att han inte kommer tillbaka förrän efter nyår.

Daniel Enestubbe
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons