Leinonen till Tingsryd

Sport Artikeln publicerades

Tingsryds AIF värvar rutinerade finske målvakten Tero Leinonen. Han spelar med den allsvenska klubben under december. Till att börja med.

Tero Leinonen har inte spelat seriehockey den här säsongen. Hans enda framträdanden var under två matcher med Linköping under träningsturneringen European Trophy på försäsongen.
Linköping skrev ett sjuveckorskontrakt med Leinonen, men valde när kontraktet löpte ut att satsa på Christian Engstrand som backup till givne ettan Fredrik Norrena.
35-årige Leinonen har annars en gedigen meritlista som omfattar tre säsonger i elitserien (Luleå och Mora), fem säsonger i finska högstaligan (Ilves och JYP) och en säsong i tjeckiska Liberec.
Hans kanske bästa säsong i karriären var med Luleå 2005-2006, då Leinonen med räddningsprocenten 92,12 blev trea i elitseriens målvaktsliga.
Om Tero Leinonen gör bra ifrån sig under den månadslånga try-outen med Tingsryd väntar sannolikt en förlängning av kontraktet säsongen ut.
Den direkta anledningen till att Tingsryd söker målvakt är att Victor Tisells ljumskskada är värre än befarat, vilket kan innebära att han inte kommer tillbaka förrän efter nyår.