Målfest när Vipers besegrade favoritmotståndaren

Växjö Vipers vann lördagens SSL-match i Ljungby Arena med 9–6 (4–4, 2–1, 3–1). För motståndet stod Mullsjö, som därmed förlorat nio av de tio senaste matcherna mot Växjö Vipers.
Ortsdatering • Publicerad 14 oktober 2017
Ludwig Persson jublar efter sitt 3–2-mål mot Mullsjö.
Ludwig Persson jublar efter sitt 3–2-mål mot Mullsjö.Foto: Lena Gunnarsson

Efter en tyst minut för fotbollsspelaren och supporterprofilen Andreas Waldo, som nyligen gick bort i cancer blott 27 år gammal, startade matchen i ett rasande tempo.

0-2 blev 3-2 som blev 3-4 som blev 4-4.

Åtta mål på en period. Några elegant. Andra dråpliga.

Man skulle enklast kunna sammanfatta första perioden som full fart framåt. Noll (nästan) koll bakåt. Och det gällde båda lagen.

De åtta målen i första perioden gjordes för övrigt av åtta olika spelare. Bra spridning på produktionen så långt alltså.

Växjö Vipers hade bara gjort en ändring jämfört med matchen mot Höllviken i onsdags. Eero Kosonen var tillbaka i målet och ersatte alltså Edin Omanovic.

Andra perioden blev lite mer sansad än den första. Åtminstone spelmässigt. Däremot blev det en hel del skador, varav en del orsakades av det hala underlaget. Arrangörerna försökte fixa problemet med hjälp av ”lövblåsare” i pauserna. Mitt i andra perioden gjorde man också ett break för att blåsa bort fukt.

Växjö skaffade sig en tvåmålsledning (6–4) efter mål av André Andersson och Jesper Sankell. Två spelare som inte gjorde mål i första perioden. Mullsjö reducerade till 6–5 efter 8,04. resten av perioden handlade alltså mest om spelare som skadade sig och halkade.

Eddie Granberg råkade mest illa ut av hemmaspelarna och fick ersättas av Christopher Holmér i första backparet.

I tredje perioden startade Mullsjö bäst, men Kosonen agerade stabilt i Vipers mål. Efter 10,06 blev så hemmalagets Filip Kjellsson ojuste stoppad av Anton Vestlund och Vipers fick straff.

André Andersson förvaltade straffen och blev därmed matchens första tvåmålsskytt.

En minut och 30 sekunder senare snodde Karljohan Ahlroth påpassligt bollen från Henrik Olofsson och utökade Växjö ledning till 8–5. Hans andra mål för kvällen.

Sedan misslyckades Växjö med att göra mål under ett powerplay. Istället reducerade Anton Vestlund varvid Mullsjö plockade målvakten. Men istället för ytterligare reduceringar blev det 9-6 för Vipers genom Victor Hansson i tom kasse.

Växjö gjorde en gedigen insats och vann rättvist. Extra plus går till Johan Roos och André Andersson.