Annons

Malmö fällde favoriten – klart för semifinal

Växjö förra säsongen, Frölunda i år.
Malmö är favoriternas skräck i slutspelsishockeyn. Tack vare 4–2 på skärtorsdagen är skåningarna i SM-semifinal – där skalpen från i fjol väntar.
Malmö • Publicerad 29 mars 2018
Malmös Johan Olofsson jublar efter 4-1 under torsdagens ishockeymatch i SM-slutspelet kvartsfinal 6 i bäst av 7 mellan Malmö Redhawks och Frölunda HC i Malmö Arena.
Malmös Johan Olofsson jublar efter 4-1 under torsdagens ishockeymatch i SM-slutspelet kvartsfinal 6 i bäst av 7 mellan Malmö Redhawks och Frölunda HC i Malmö Arena.Foto: Björn Lindgren/TT

Förra året skrällde Malmö mot Växjö i SM-kvartsfinalen i ishockey. Den här säsongen fick Frölunda lämna slutspelet tidigare än laget räknat med.

Den sjätte matchen, på bortaplan, var ett måste för Göteborgslaget. Då inledde Victor Olofsson och Simon Hjalmarsson med att dra på sig utvisningar i tät följd.

Annons

Malmö tackade för hjälpen, satte 1–0 i spel fem mot tre genom Erik Forssell och 2–0 i fem mot fyra genom Frederik Storm – på 38 sekunder.

– Kul. Mycket folk på läktarna och bra stämning. Jag har varit i bra form hela säsongen men nu börjar puckarna gå in också. Skönt, sade Storm till C More.

När gästerna fick chansen i samma spelform senare i första perioden vände de ut och in på Malmöförsvaret men närmare än en stolpträff från Olofsson kom de inte. Första försöket i powerplay var ändå klart bättre än det andra för Frölunda. I början av andra perioden gjorde Axel Wemmenborn nämligen 3–0 för Malmö i boxplay.

– Vi hittar inte passningen som luckrar upp deras försvar. Vi måste byta sida och få attacken därifrån, sade Victor Olofsson, som gav Frölunda hopp med en reducering strax före den andra pausvilan, till C More.

Bortalaget kom inte närmare än en ribbträff av Matt Donovan i tredje perioden. I stället avgjorde Johan Olofsson matchen när han tog vara på ett friläge och trädde 4–1-pucken mellan benen på Frölundas målvakt Johan Gustafsson.

Max Friberg gjorde ett tröstmål vilket gav samma siffror i matchen som i kvartsfinalserien för Malmö, 4–2.

I semifinalen väntar ett nytt möte med grundseriesegraren Växjö. Malmö har goda minnen.

TT
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons