Mardrömsstart för Öster - ny förlust

Östers seriestart har blivit rena mardrömmen. Brage slog Öster med 2-1 sedan Öster tvingats avsluta matchen med tio man.
Ortsdatering • Publicerad 15 april 2018
Östers David Johannesson i kamp.

Öster kände pressen och laget var piskat för att vinna efter en pinne på två omgångar.

För Brage såg det betydligt bättre ut inför matchen. Det klassiska Borlängelaget kom till spel efter en stark 4-2-seger mot Gefle IF. Nykomlingarna hade öppnat comebacken i superettan respektlöst.

Brage visade inledningsvis prov på ett bra passningsspel.

Det var också Brage som skapade matchens första chans när spelskicklige och listige Robbin Sellin sköt över efter ett snabbt anfall.

Brage kom fram fint på sin vänsterkant, men i 13:e minuten kom hemmajublet.

Oliver Silverholt fick iväg ett hårt pressat skott, Brages målvakt Peter Rosendal släppte retur, och David Johannesson var på rätt ställe. Kallt la David in bollen i hörnet.

Efter 40 minuter tvingades Öster att göra ett byte.

Liridon Silka gjorde sig illa och fick linka av banan för att ersättas av Lars Fuhre.

I första halvlekens slutskede hade också Östers Jonathan Drott, mycket bra så långt, ett genombrott. Drotts skott parerades av Peter Rosendal till hörna.

I 53:e minuten åkte Östers Oliver Silverholt på rött kort. Domaren markerade att Silverholt träffat motståndaren med armbågen i en eftersläng i samband med frispark.

Med en man mer tryckte Brage på.

I 64:e minuten fick inte Östers Stefan Karlsson bort bollen och det sutade med att Mattias Pavic slog bollen i eget mål efter ett inlägg. På en nick efter hörna kunde Simon Alexandersson göra segermålet.