Annons

Meriterad Svensson klar för Räppe

Räppe GoIF har gjort klart med ett meriterat nyförvärv i Daniel Svensson.
– Det ska bli riktigt spännande, säger den 29-årige mittfältaren som bland annat spelat allsvensk fotboll med Östers IF.
Sport • Publicerad 17 februari 2012

Daniel Svensson är fostrad i Markaryd och värvades till Öster 2005 där han var med och spelade upp laget i allsvenskan. Sejouren i allsvenskan blev dock bara ettårig och efter ytterligare en säsong med Öster i superettan flyttade Svensson till Limhamn/Bunkeflo. Efter två år i Bunkeflo gick flytten vidare till Lund i division 1 södra.

– Jag flyttade till Växjö igen efter nyår och har startat ett eget företag i fruktbranschen och har inte tillräckligt med tid för att satsa på spel högre upp i divisionerna. Division 3 känns som en bra nivå, säger Daniel Svensson.

Annons

Hur kom det sig att du valde just Räppe?

– Det är en spännande klubb som är nykomling i division 3 och som satsar. Jag har fått bra kontakt med klubben och sedan spelar gamla Österkompisen Fredrik Bild där, svarar Svensson som fick lite problem med knät i höstas och har rehabiliterat skadan under vintern.

Räppetränaren Peter Magnusson hoppas att Svenssons knä håller och att han kan så snabbt som möjligt kan börja med bollträning.

– Jag har inte sett Daniel jättemycket, men vet att det är en hårdför och tuff spelare som kommer att bli en jättetillgång för oss, säger Peter Magnusson.

Förutom Daniel Svensson har nykomlingen i division 3 fått ytterligare tio nya spelare och breddat truppen rejält jämfört med förra säsongen.

Kristian Ferm
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons