Niklas Nordén hoppas på nytt roligt Vipersspel

Växjö Artikeln publicerades

Mycket har sett bra ut för Växjö Vipers så här långt på försäsongen. Nästa match på träningsschemat är SSL-konkurrenten Helsingborg.

Christopher Holmér har gjort en stark försäsong så här långt.
Christopher Holmér har gjort en stark försäsong så här långt.

Innebandysäsongen närmar sig med stormsteg och Växjö Vipers slipar formen inför premiären den 19 september.

13-1 mot allsvenska Lagan, 12-5 mot allsvenska Warberg, 9–3 mot schweiziska topplaget Grasshoppers, 6–5 mot SSL-konkurrenten Mullsjö och 7–8 mot svenska mästaren Storvreta. Det är resultaten i försäsongsmatcherna.

Växjös tränare Niklas Nordén är nöjd med mycket av det som laget har visat upp så här långt på försäsongen.

– Vi känns spännande måste jag säga. Det har varit roliga matcher. Jag tycker att vi dessutom var förtjänta av mer i matchen mot Storvreta, säger han och fortsätter:

– Det är vi och något lag till, exempelvis Storvreta, som på försäsongen har stått för en intensitet och ett presspel över hela planen som gynnar både ögat och oss resultatmässigt. När jag ser matchen i efterhand är det ingen risk att jag somnar.

På tisdagskvällen väntar en ny SSL-konkurrent i form av Helsingborg. Matchen spelas i Fortnox Arena.

– Jag vill se att det vi håller på med fungerar igen. Inför varje träning revideras något i spelsystemet och nu är vi inne på detaljnivå. När det gäller både anfalls- och försvarsspel vill jag se att vi har den energi som vi strävar efter, säger Niklas Nordén.

Helsingborg slutade sjua i tabellen förra säsongen och åkte sedan ut mot Storvreta i kvartsfinal.

– Helsingborg står med en lite tunnare trupp i år, även när det gäller spets. De har tappat sina finländska spelare och ska nu börja om på något nytt. De har dock fått behålla sina tre bästa spelare i Jonathan Paulsson, Linus Nordgren och Jonathan Nilsson. Det är en trio som måste fungera om Helsingborg ska göra en bra säsong, säger Niklas Nordén.

För Växjös del kommer en del spelare att vilas. Klart är att Niklas Ramirez och Markus Jonsson, som båda varit på landslagsuppdrag med Sverige, inte kommer att spela. Likadant med schweiziske landslagsspelaren Manuel Engel. Även nyförvärvet Manuel Maurer har varit iväg med det schweiziska landslaget, men forwarden kan ändå få speltid i tisdagens match.

Eddie Granberg är skadad och det finns frågetecken för Karljohan Ahlroth.

– Vi belastar sunt. Folk med känning spelar inte. Det är ny match på lördag igen och vi behöver inte chansa, säger Nordén.