Annons

Nu ska det allsvenska kvaldramat avgöras

Kvalet mellan Växjö IBK Utveckling och Lagan IBK har varit ett drama.
Nu är det dags för avgörandet.
– Det kommer att bli ett krig, säger Växjötränaren Ola Karlsson.
Växjö • Publicerad 24 mars 2018
Växjös Johan Åkesson jublar efter ett av sina mål i senaste matchen.
Växjös Johan Åkesson jublar efter ett av sina mål i senaste matchen.Foto: Urban Nilsson

Det står 1–1 i matcher i det allsvenska innebandykvalet mellan Växjö IBK Utveckling och Lagan IBK. Lagan vann det första mötet på bortaplan efter förlängning.

Växjö följde upp förlusten med att vinna i Ljungby. En match som blev minst lika dramatisk som den första. Med drygt en minut kvar stod det 1–3 på resultattavlan. Då blixtrade Lagan till och gick upp till 3–3 efter två mål på elva sekunder. När det sedan återstod 13 sekunder av ordinarie tid satte Isac Adolfsson Växjös fjärde mål, vilket blev matchavgörande.

Annons

– Det har varit två fantastiska och publikvänliga matcher. Det är bra reklam för innebandyn i länet, säger Ola Karlsson.

Matchserien spelas i bäst av tre. Det innebär att lördagens match i Fortnox Arena blir helt avgörande.

– Det kommer att bli ett krig. Nu har vi haft två stycken slag och det står 1–1. I den här matchen ska all energi pumpas ut under 60 minuter. Det kommer bli oerhört intensivt och en kamp in i det sista, det är jag helt övertygad om. Vi måste vara mentalt förberedda på att det krävs en minst lika bra prestation som senast, säger Ola Karlsson.

Växjötränaren menar att truppen lärt sig mycket från första mötet om att hitta rätt balans på energinivån, att vara tillräckligt laddade men samtidigt inte övertända.

– Vi var lite för försiktiga i förlustmatchen. Vi vågade inte göra fel eller gå bort oss. Vi gav Lagan momentum från början och hade sedan svårt att komma in i matchen. I match nummer två var vi tvingade att flytta fram positionerna och vara mer aggressiva. Då fick vi utdelning. Vi har hittat en väg framåt, nu gäller det bara att i vågar fortsätta på den, säger Ola Karlsson.

Vinnaren i lördagens match får möta Munka-Ljunby IBK i nästa kvalomgången. Också den matchserien spelas i bäst av tre. Vinnaren där går upp till allsvenskan.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons