Öster lyfter i tabellen

Öster stod för en sylvass insats på Domnarsvallen där Brage besegrades med solklara 4–0 (1–0). Segern innebär att formstarka Öster avancerar i tabellen.
BORLÄNGE • Publicerad 11 augusti 2018
Dragan Kapcevic kramas om efter att ha visat vägen för Östers seger med 1–0 och 2–0.Foto: Andreas Nilelind

Öster fick en smakstart på Domnarsvallen med 1–0 redan i den sjunde minuten.

Målet var vackert där Simon Helg fick bollen på mittplan och forcerade framåt. Inne i Brages straffområde spelade vänsteryttern snett inåt bakåt där Dragan Kapcevic mötte perfekt och pangade in bollen otagbart bakom hemmamålvakten Peter Rosendal.

Brage flyttade fram positionerna i kvitteringsjakten och skapade ett par präktiga målchanser. I den 14:e minuten hade Brage en boll inne i mål, men domaren dömde bort målet på grund av ruff på målvakten Robin Malmkvist.

Anton Lundin fick ett kanonläge i den 19:e minuten när han klippte till från nära håll, men Robin Malmkvist stod för en kvalificerad benparad.

Öster spelade lugnt och metodiskt och hade en till synes god kontroll på händelserna i första halvleken. Formstarke Kapcevic hade en boll inne för 0–2, men målet dömdes bort för offside.

Även Liridon Silka fick ett bra läge inne i Brages straffområde efter att Kapcevic klackat fram bollen, men målvakten räddade närskottet till hörna.

0–2 kom i stället tidigt i den andra halvleken, närmare bestämt i 53:e minuten och åter var det Kapcevic som höll sig framme vid den bortre stolpen och förpassade David Johannessons nickpass i mål. Detta efter ett snyggt förarbete där Calle Johansson och Chrstian Ljungberg var inblandade

Nyförvärvet Christian Ljungberg gjorde en bra insats när han tog över avstängde Jonathan Drotts roll på det centrala mittfältet.

I den 68:e minuten byttes Ljungberg ut mot ett annat nyförvärv Anton Andreasson.

Brage försökte nå en reducering, men Öster hade full kontroll på spelet och släppte endast till ett par sporadiska omställningsattacker av hemmalaget.

I den 74:e minuten ökade Öster på ledningen till 3–0 när Calle Johansson nickade in Stefan Karlssons precisa högerinlägg.

Öster bytte i den 83:e minuten ut David Johannesson mot 18-årige U19-spelaren Gustav Ahrn som fick göra debut i A-lagsdebut i seriesammanhang.

Sju minuter senare fick han även göra mål i superettan.

Efter en snygg upprullning av Öster nådde bollen fram till Anton Andreasson som sköt och fram till returen hann Gustav Ahrn som inte gjorde något misstag utan satte dit 0–4 bakom en uppgiven Bragemålvakt.

Segern och de tre poängen betyder att Öster lyfter från åttonde till femte plats i tabellen.