Öster mållöst i Smålandsderbyt

Efter tre raka nollpoängare fick Öster med sig en poäng efter 0–0 hemma mot J Södra. 2534 åskådare fick se ett Smålandsderby med flera chanser, men inga mål.
VÄXJÖ • Publicerad 17 september 2018
Dragan Kapcevic i duell med J Södras Sebastian Crona.
Dragan Kapcevic i duell med J Södras Sebastian Crona.Foto: Filip Sjöfors

Matchen inleddes i ett ganska högt tempo där båda lagen visade offensiv vilja.

Dragan Kapcevic och Calle Johansson hade båda bra chanser att ge Öster ledningen tidigt. framförallt i ett samarbete när Johansson hittade fram med bollen till Kapcevic som kunde passa tillbaka eller ta avslut själv, men spjutspetsen valde något mellanting och bollen gick utanför målet.

Sebastian Crona, som spelade i Öster i fjol, hade ett bra avslut efter en hörna för J Södra, men Robin Malmkvist nådde på bollen och styrde till hörna.

Bästa läget i den första halvleken fick Kapcevic i den 31:a minuten. Oliver Silverholt stod för en läcker framspelning där Kapceivc chippade över målvakten, men backen Fredric Fendrich lyckades toucha bollen till hörna.

I halvlek gjorde Öster ett byte och in kom Anton Andreasson istället för Christian Ljungberg som åkte på en smäll på benet i den första halvleken.

Öster fortsatte hitta in bra bakom Jönköpings backlinje. Om det var övervikt för högerkanten i den första halvleken var det främst på vänsterkanten som Öster firade triumfer i den andra. Oliver Silverholt och Simon Helg vann mycket mark och hittade ofta in centralt till Dragan Kapcevic.

Kapcevic hade ett par bra solklara lägen under matchen, men marginalerna på fel sida. I den 74:e minuten byttes han ut mot David Johannesson.

I den 74:e minuten bytte David Johannesson av Dragan Kapcevic.
I den 74:e minuten bytte David Johannesson av Dragan Kapcevic.Foto: Filip Sjöfors

Öster var det spelförande laget, men J Södra hade ett par farliga lägen. Allra hetaste chanserna hade Amir Al-Ammari som sköt en frispark över och ett lågt pressat skott som Malmkvist räddade.

Johannesson fick egentligen bara en bra chans när han i den 78:e minuten fick bollen av Calle Johansson, men avslutet täcktes ut till hörna.

I den 85:e minuten gjorde Öster ytterligare ett offensivt byte när brassen Joao Pedro bytte av Liridon Silka.

Men några mål blev det inte i derbydrabbningen, utan varsin poäng till lagen inför 2534 åskådare på Myresjöshus Arena.