Annons

Österfans skänker pengar till matchflytten

Öster tvingas spela sin premiärmatch i superettan på söndag i Borås. Nu har föreningen startat en insamling där supportrar kan bidra för att lindra den ekonomiska smällen som flytten innebär.
Växjö • Publicerad 30 mars 2018 • Uppdaterad 2 maj 2018
Myresjöhus Arena är inte i spelbart skick. Arkivfoto
Myresjöhus Arena är inte i spelbart skick. Arkivfoto

Snöfallet i veckan ställde till stora problem för Östers IF. Planen på Myresjöhus arena i Växjö är inte spelbart skick och därför har beslutet tagits att Öster måste spela söndagens hemmapremiär mot Degerfors på Borås arena, som har konstgräs.

Eftersom det är arrangerande förening som ska tillhandahålla spelduglig plan är det också arrangerande förening – i det här fallet Öster – som får ta alla extra kostnader i samband med en arenaflytt. Man kan inte heller få ersättning från förbundet för uteblivna intäkter.

Annons

För Östers del innebär en flytt från Växjö till Borås Arena både ökade kostnader och framförallt kraftigt minskade intäkter.

– Vi behöver slussa upp vår spelartrupp och matchorganisation. Vi har vår publik som hade sett fram emot en premiär. Det är hundratusentals kronor. Det hämtar man inte bara hem, sa Östers verksamhetsansvarige Peter Wibrån till TT på torsdagen.

För att försöka kompensera för den ekonomiska smällen har föreningen nu startat en insamling på sin hemsida, där supportrar kan bidra. Insamlingen startade sedan många supportrar hört av sig om frågat om de kunde hjälpa föreningen, skriver Öster på sin hemsida.

I skrivande stund har insamlingen genererat drygt 25 000 kronor från totalt 102 supportrar.

VXONews var först med att rapportera om Östers insamling.

Jesper MarkenSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons