Oväntat tufft mot tabelljumbon

Sport Artikeln publicerades
Ritah Kivumbi blev Växjö DFF:s matchvinnare mot Sundsvall.
Foto:Lena Gunnarsson
Ritah Kivumbi blev Växjö DFF:s matchvinnare mot Sundsvall.

Chansfattigt och tufft mot tabelljumbon.

Men till slut vinner Växjö DFF sin åttonde raka.

Den första halvleken blev inte alls som väntat. I en match mellan tabelljumbon Sundsvall och serieledande Växjö trodde många på dominans från gästerna. Men förutom långa sekvenser med spel för Växjö fram och tillbaka i backlinjen var det från första minut jämnt.

Matchens första avslut kom inte förrän i den 25:e matchminuten. Då var det Växjös Ritah Kivumbi som avslutade rakt på Sundsvallsmålvakten.

Men den första halvlekens absolut bästa läge stod jumbon för.

Amanda Månsson som flera gånger hotat Växjöförsvaret smet igenom på nytt och Kreeta-Liisa Yli-Säntti fick göra en jätteräddning på Månssons friläge. Men det var inte över där. Returen gick ut till en Sundsvallspelare som på ett tillslag lyfte bollen över en fortfarande liggande Yli-Säntti, men bollen träffade turligt nog stolpen.

Mycket närmare ett mål går det knappast att komma. Och närmare än så kom aldrig någon av lagen - i den första halvleken i alla fall.

Det dröjde nästan en timme innan någon kom närmare. Det var Ritah Kivumbi som gjorde det. Efter att hon ensam gjort bort två spelare i Sundsvall kunde hon till slut lägga in bollen i mål och göra matchen första mål.

Ju längre matchen går ju bättre blir Växjö. Dock uteblir de farliga lägena.

Sundsvall fortsätter kontra och är riktigt nära 1-1 i den 89:e matchminuten. Ett skott utifrån smiter på övertid dessutom precis över Växjö DFF:s mål, men gästerna och de fortsatta serieledarna håller ifrån och kan därmed säkra sin åttonde raka vinst i årets upplaga av Elitettan.