Parodi på bandy när snön föll i Åby

Söndagens snöfall gjorde att den allsvenska kvalmatchen mellan Åby/Tjureda IF och Örebro SK blev en parodi på bandy.SE MATCHEN I EFTERHAND
Åby • Publicerad 6 mars 2016
Det blev många dråpliga situationer när spelarna i Åby/Tjureda och Örebro krigade i snön på Åbybanan. Här är en där Åbys Marcus Bodin mötte en Örebrospelare i närkamp. Foto: Calle Rydqvist

Första halvlek

[vicei0p2]

Andra halvlek

[bxf9d2r7]

Det blev 5–6 i en märklig tillställning där spelarna tvingades slå långa och höga bollar för att komma till anfall. Att försöka passningsspela på den snötäckta isen var inte att tänka på.

Många av målen kom till på ett slumpartat sätt, till exempel gick ett Örebroskott in från mittplanen i första halvlek. Det var svårt för såväl spelare, domare och åskådare att ha koll på läget när snön föll över Åbybanan.

Många dråpliga situationer uppstod och inför frislagen fick spelaren som skulle slå iväg bollen först skotta fram lite isyta... Lars Buskqvist, Andreas Ingemarsson och Sam Noble såg till att det stod 0–3 efter 20 minuter. Björn Einarsson fixade pausresultatet 1–3.

I andra halvlek fortsatte snöfallet och därmed blev det för målvakterna att kasta långt och för utespelarna att slå långbollar i luften.

1–4 kom genom Andreas Ingemarsson och 1–5 genom Henrik Larsson. Sedan gjorde Åbys jättetalang William Adamsson två raka mål.

Jacob Edström pangade in 3–6 på hörna innan Åbyspelarna William Adamsson och Fredrik Rinaldo satte varsitt reduceringsmål i slutskedet.

Vid två av Adamssons tre mål fick Åbys inhoppande målvakt Viktor Birgersson assist tack vare på fina utkast...