Parodi på fotboll – 1–1 för Öster

Det blev parodi på fotboll i blötan på Myresjöhus Arena. I lervällingen spelade Öster och Flkenberg 1-1.
Växjö • Publicerad 22 oktober 2017
Richard Donkor fajtas med Östers Fritiof Björkén.
Richard Donkor fajtas med Östers Fritiof Björkén.Foto: Filip Sjöfors

Matchen föregicks av en tyst minut för att hedra Östervännerna Sergej Prigoda och Andreas Waldo som nyligen gått ur tiden.

In i det sista var det tveksamt det skulle bli spel.Regnet ville inte sluta och planen blev blötare och halare för varje minut.

Den fotboll som gick att genomföra blev därför chansartad och oorganiserad. Skönspel var inte att tänka på när bollen stannade i vattnet.

I 25:e minuten kom 0-1. Och det var släkten som var värst, som det heter. Richard Donkor, som lämnade Öster för spel i Falkenberg, gjorde målet efter ett inlägg från höger från högerbacken Mahmut Özen.

Richard Donkor blev sedan skadad och tvingades att utgå i första halvlekens slutskede. Han ersattes av John Björkengren.

Det mest anmärkningsvärda sett med Österögon i den första halvleken var en varning på Isaac Shaze och ett offsidemål från Robin Östlind.

I andra halvleken fick spelarna det ännu svårare.

Planen blev mer och mer svårspelad.

I 83:e minuten fick Öster utdelning när Fritiof Björkén kunde kvittera, Rättvist efter stark Österpress långa stunder.