Piteå firade guldet efter storseger mot Växjö DFF

Piteå fick fira ett sensationellt SM-guld sedan Växjö DFF utklassats med 6-1. Samtidigt vann Göteborg med 4-2 mot Rosengård.
Piteå • Publicerad 27 oktober 2018
Växjö DFF:s Anna Anvegård tar ett snack med sin lagkamrat och målvakt Moa Edrud under lördagens match i damallsvenskan.Foto: Robert Nyholm/TT

Växjö DFF började bra och hade spelet under de första tio minuterna.

Sedan växte Piteå in i matchen och i 21:a minuten kom ledningsmålet. Madelen Janogis nick monsterräddades först av Växjö DFF-målvakten Moa Edrud, men Moa orkade inte hålla bollen i nästa skede.

Moa som strax efter gjorde en bra räddning på Julia Karlenäs frispark från strax utanför straffområdet.

Piteå började vinna duellerna på mitten och kunde starta snabba anfall.

I 37:e minuten föll 2-0-målet. Julia Pedersen slog en väl avvägd hörna och Madelen Janogi kunde nicka in bollen i bortre hörnet.

Samtidigt hade Göteborg gjort 2-0 mot Rosengård och i det skedet var guldet Piteås.

Växjö DFF skulle skapa nerv i 43:e minuten när Jelena Cankovic slog en fin passning till Anna Anvegård som kallt lobbade bollen i mål.

Innan pausvilan hade Piteås Cecilia Edlund en chans, men 2-1 stod sig i paus.

I andra halvlek presenterade sig Jo Blankenship med att göra säsongens första mål, 3-1 och 4-1.

I 73:e minuten nickade Julia Kandenäs in femman och i slutskedet satte Cecilia Edlund sexan.

Största jublet kom när publiken fått veta att Göteborg gjort 3-2-målet.