Annons

Robledo klar för Öster

Mjällbys Juan Robledo är klar för Öster. Mittbacken har skrivit på ett tvåårskontrakt.
Sport • Publicerad 2 januari 2013
Mjällbys Juan Robledo är klar för Öster.
Mjällbys Juan Robledo är klar för Öster.Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Med runt 30 allsvenska matcher med Mjällby på meritlistan blir Juan Robledo ett viktigt nyförvärv i Östers backlinje.

– Det är en ledare i omklädningsrummet och på planen. Han är mycket bra på fasta situationer vilket vi tror är viktigt för oss, framför allt i defensiven, säger Peter Kuno Johansson, sportchef i Öster.

Annons

Juan Robledo kommer från Chile och gjorde två säsonger med Mjällby i superettan innan han och laget tog klivet upp till allsvenskan. Där blev det en säsong innan han flyttade till Turkiet, men i slutet av förra säsongen var den 33-årige mittbacken tillbaka i Blekinge. Nu flyttar han norrut för att vara med om att etablera ytterligare en nykomling.

– Jag hoppas kunna bidra med mina erfarenheter från spel på hög nivå utomlands och i Sverige. Östers IF har en intressant trupp som jag tror kommer att göra bra ifrån sig i Allsvenskan, säger Juan Robledo i ett pressmeddelande.

Mittbacken blir Östers tredje nyförvärv inför den allsvenska comebacken. Tidigare har klubben värvat Kenny Pavey och Vlado Zlojutro.

Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons