Annons

Starka resultat för länsryttare

I helgen var det årspremier för länets fälttävlansryttare. För mor och dotter, Agneta och Wilma Bertilsson, blev det pallplatser.
Ridsport • Publicerad 3 april 2018
Ellen Skogström slutade trea under säsongspremiären i Tågarp.
Ellen Skogström slutade trea under säsongspremiären i Tågarp.Foto: Lena Gunnarsson

Påskhelgen bjöd på stor tävling i fälttävlan hos Tågarpsortens Ryttarförening i Skåne. För Agneta Bertilsson, Växjöortens Fältrittklubb, kunde säsongen inte ha börjat på ett bättre sätt. I den regionala klassen H90 blev det seger tillsammans hästen Taleya.

Också Agnetas dotter, Wilma Bertilsson, åkte hem från Skåne med en medalj runt halsen. Tillsammans med ponnyn Creevelea Caliph tog Växjöryttaren hem en andraplats i klassen P70 för 13-åringar.

Annons

Länsframgångarna i Tågarp slutade dock inte där. Ryttaren Maria Svensson-Hultstein, Norrvidinge Ryttarsällskap, vann den regionala ponnyklassen P80 14-20 år med Jolly Flipp Flopp. Ellen Skogström från Lammhults Ridklubb kom trea i den regionala klassen CNCP1* med ponnyn Aramis.

I helgen arrangerades det också dressyrtävlingar hos Tingsryds Rid och Körklubb. Där fortsatte framgångarna för Växjöryttaren Agneta Bertilsson, då hon vann medelsvår B2.

Hemmahopparen Alice Runosson tog en pallplats i medelsvår C2. Hon blev trea i klassen tillsammans med Twain Ö.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons