Taif föll i rivalmötet mot KHK

Inför 3570 åskådare förlorade Tingsryds AIF det derbybetonade mötet borta mot Karlskrona med 1–3 (0–0, 1–1, 2–0).
KARLSKRONA • Publicerad 11 januari 2019
Taiftränarna Richard Melkersson och Larry Pilut samspråkar i båset.
Taiftränarna Richard Melkersson och Larry Pilut samspråkar i båset.Foto: Lena Gunnarsson

Jämfört med segermatchen mot Leksand senast kom Taif till spel utan skadade målvakten Tex Williamsson och forwarden Martin Reway. Dessutom hade backen Måns Hermansson injsuknat med feber.

KHK satte högsta fart från första nedsläpp och Taifmålvakten Andreas Ljunggren fick jobba hårt mellan stolparna.

Bland annat hade KHK-forwarden Marcus Paulsson tidigt ett jätteläge, men pucken smet precis utanför och Ljunggren stod sedan för flera bra aktioner. Bland annat två klockrena benparader.

Taif åkte på två utvisningar i den första perioden, men klarade ut båda de numerära underlägena tack vare ett rejält uppoffrande spel.

Just det uppoffrande spelet var det som genomsyrade hela Taiflaget i den första perioden som bjöd på högt tempo, tuffa tag och publiken, både hemmafansen och de tillresta grönvita, gjorde sitt till att det var en härlig inramning. Taif hade ett par halvlägen när man slog om till kontring annars var det KHK som förde spelet.

Första halvan av den andra perioden speglade den första ganska bra. Det vill säga att KHK hade mest puck och skapade bäst tryck offensivt medan Tingsryd försvarade sig effektivt och satsade på spelvändningar.

Efter 13.21 upphörde dock likheterna med den första perioden eftersom det då blev mål.

För hemmalaget.

Linus Karlsson stod parkerad framför näsan på Ljunggren i Taifkassen och styrde in Viktor Liljegrens skott utifrån.

Den spräckta målnollan gjorde samtidigt att Tingsryd flyttade upp positionerna och hemmamålvakten Robin Johansson fick visa sig på styva linan.

Med mindre än tre minuter kvar av mittperioden fick Taif spela PP för första gången.

Det utnyttjade Joakim Axman till kvittering 1–1 efter ett elegant förarbete av Daniel Ljunggren och Kim Tallberg.

I den tredje perioden fortsatte Taif trycka på i offensiv riktning och spelet böljade en hel del med chanser åt båda hållen.

Drygt åtta minuter in i tredje perioden sköt August Nilsson ett skott från vänsterkanten som Andreas Ljunggren inte lyckades fånga. Istället nådde pucken Jörgen Karterud som dundrade in returen till 2–1.

Taif fortsatte trumma på framåt och såväl Daniel Ljunggren som Kim Tallberg och Max Novak hade bra kvitteringslägen.

Efter 54.39 fick Tingsryd åter spela fem mot fyra. Men lagets andra PP blev inte lika lyckat som det första. Närmare än tre halvfarliga skott av Joakim Axman mäktade inte Taif med i powerplayet.

Tingsryds vilja att nå 2–2 gick inte att ta miste på, men marginalerna grinade illa emot.

Med 56 kvar plockade Tingsryd ut målvakten för en extra utespelare, men hemmalaget höll undan och lyckades också sätta 3–1 i tom kasse genom Kalle Meketinac efter 59.30.

KHK vann därmed den tredje av fyra matcher lagen emellan i grundserien den här säsongen.

För Taif väntar närmast en ny bortamatch, närmare bestämt mot Västerås på onsdag.