Tingsryd föll efter straffläggning

Tingsryds AIF förlorade onsdagskvällens bortamatch mot Södertälje i hockeyallsvenskan. SSK vann med 4–3 efter straffläggning.
Södertälje • Publicerad 20 december 2017
Tingsryds tränare Magnus Sundquist fick se sitt lag ta en poäng mot Södertälje.
Tingsryds tränare Magnus Sundquist fick se sitt lag ta en poäng mot Södertälje.Foto: Lena Gunnarsson

Den första perioden blev mållös trots att lagen skapade en mängd heta lägen. Tingsryds målvakt Niklas Rubin gjorde sex-sju riktigt vassa räddningar och även Södertäljes nye målvakt Ville Kolppanen stod för några fina ingripanden. Kim Tallberg hade det farligaste Taif-avslutet.

I den 17:e minuten jublade Tingsrydsspelarna för ett mål, men domaren David Bergman tog istället en utvisning på Kim Tallberg för en interference på Kolppanen.

Tingsryds klarade av att hålla nollan vid två tillfällen och Södertälje vid ett.

Skotten i den första perioden var 12–7.

Även den andra perioden var händelserik och nu kom även målen.

Efter 8.41 gjorde Kim Tallberg 0–1, fint framspelad av Lukas Zetterberg. Taif:s fullträff kom precis efter ett vasst powerplay.

Tingsryds ledning blev kortvarig. Efter 11.01 tappade Taif bort Nicklas Heinerö framför eget mål och SSK-forwarden kunde överlista Niklas Rubin som var mycket bra även i mittenakten.

Södertälje hade två utvisningar och Tingsryd en.

Skotten i den andra perioden var 10–8.

Bara 38 sekunder hade spelats av den tredje perioden när Christopher Bengtsson gjorde 2–1 till Södertälje.

Tingsryds Kim Tallberg prickade ribban i den fjärde minuten, men Taif skulle få till en vändning. William Romfors gjorde 2–2 i spel fem mot fyra efter 11.08 och Hannes Johansson 2–3 efter 12.10.

Men Södertälje gav sig inte. Ett slumpskott av Lucas Carlsson efter 17.22 slank in bakom Niklas Rubin och 3–3 var ett faktum.

Skotten i den tredje perioden var 11–6.

Efter en mållös förlängning, där Kim Tallberg hade två fina lägen för Tingsryd, blev det straffläggning.

Och den blev segdragen då lagen missade sammanlagt elva straffar.

Södertäljes Mathias From och Nicklas Heinerö gjorde mål för Södertälje och Lukas Zetterberg för Tingsryd.

Skotten i förlängningen var 2–1 och totalt blev det 36–22.