Tingsryd nollade Karlskoga borta

Tingsryd tog en viktig seger i bottenmötet borta mot Karlskoga. Niklas Rubin höll nollan och Tingsryd gjorde två mål framåt vilket renderade i tre tunga poäng och ett lyft i den allsvenska tabellen.
KARLSKOGA • Publicerad 8 januari 2018
Niklas Rubin räddade 31 av de 31 skotten han fick emot sig.
Niklas Rubin räddade 31 av de 31 skotten han fick emot sig.Foto: Lena Gunnarsson

Inledningen av det allsvenska bottenmötet mellan jumbon Karlskoga och nästjumbon Tingsryd präglades av en hel del utvisningar.

Taif gick segrande ur den kampen genom att hålla tätt i boxen och trycka dit ledningsmålet i powerplay. Mathieu Tousignant slog in pucken i mer eller mindre öppet mål sedan hemmamålvakten Emil Jidskog lämnat retur på Brian Salcidos skott efter 6.50.

Spelet var i övrigt ganska jämnt och intensivt där båda lagen kubbades en hel del i närkamperna.

Adrian Saxrud Danielsen var nära att göra 0–2 med ett backhandsskott från nära håll medan Carl Berglund i Karlskoga tvingade Taifmålvakten Niklas Rubin att sträcka ut benet rejält för en paradräddning.

I andra perioden sattes Rubin på svårare prov när Karlskoga flyttade fram positionerna och tryckte tillbaka Tingsryd markant.

Den höga hemmachecken gjorde att Tingsryd hade oerhört svårt att starta i gång något eget anfallsspel. En kombination av bra målvaktsspel av Rubin och halvtaffliga avslut av hemmalaget gjorde att Tingsryd hade fortsatt ledning inför tredje perioden.

Tingsryds främsta målchanser i mittperioden kom efter snabba kontringar där först Daniel Öhrn och Hannes Johansson kom två mot en, med Öhrnskott utanför som slutresultat samt ytterligare en två-mot-etta där Mathieu Tousignant serverade Oscar Holst som från nära hål inte lyckades överlista Jidskog i hemmakassen.

Även Kim Tallberg var nära att göra mål när han fick pucken på kanten, litade på sin egen förmåga och avancerade förbi en hemmaback och avslutade bra, men Emil Jidskog räddade bra.

I tredje perioden försökte Karlskoga nå i kapp, men Tingsryd flyttade fram positionerna och bjöd upp till hårdare kamp.

Taifforwarden Filip Owesson åkte på två smällar efter varandra med två hemmautvisningar som följd. Taif lyckades dock inte omsätta powerplayspelet till ytterligare mål, men trots de tvunga smällarna återkom Owesson i spel.

Drygt två minuter från slutet passade Axel Levander, ståendes bakom förlängda mållinjen, fram Hannes Johansson som kom mitt i slottet och satte dit 0–2 hur elegant som helst.

Karlskoga var därmed ett slaget lag även om man försökte med en extra utespelare på isen.

Tingsryd tog tre tunga poäng och klättrade från 13:e till 10:e plats i tabellen.