Annons

Tingsryd samlar för NHL-förstärkning

Mike Santorelli, NHL-spelare och bror till Tingsryds lagkapten Mark, kan vara på väg till allsvenskan.
– Vi håller på med ett projekt för att finansiera det, säger sportchefen Anders Gustavsson.
Sport • Publicerad 25 september 2012
Mike Santorelli försöker ta pucken från Henrik Sedin. Snart kan han återförenas med brorsan i Tingsryd.
Mike Santorelli försöker ta pucken från Henrik Sedin. Snart kan han återförenas med brorsan i Tingsryd.Foto: 

Tingsryd har dragit i gång ett billotteri där intäkterna kommer att gå till att finansiera en ny toppspelare till klubben. Som Smålandsposten skrev i förra veckan är Mike Santorelli ett hett alternativ. Han är storebror till Tingsryds lagkapten Mark Santorelli och bröderna har sinsemellan pratat om att det vore kul att spela tillsammans. Tingsryd har hört sig för om de ekonomiska detaljerna.

– Det handlar bara om försäkringen. För den här typen av spelare handlar det om 20 000 till 30 000 kronor brutto i månaden, säger sportchefen Anders Gustavsson.

Annons

26-årige Mike Santorelli har spelat 174 NHL-matcher med Nashville och Florida Panthers. Han gjorde en riktigt bra säsong 2010-11 när han satte 20 mål och gjorde totalt 41 poäng på 82 matcher. Förra säsongen gick det lite tyngre med elva poäng på 60 matcher. Men med sin meritlista lär han vara en toppspelare om han dyker upp i Nelson Garden eller andra allsvenska arenor. Precis som sin bror har Mike Santorelli dessutom både ett kanadensiskt och ett italienskt pass.

– Vi vill ha spelare som har karaktären snarare än att de är poänggörare. VI har sagt att alla ska ha en koppling till Taif, säger Anders Gustavsson.

Bröderna Santorelli spelade tillsammans i AHL-laget Milwaukee Admirals under 2009-10. Storebror Mike var lagets poängkung med 59 poäng. Lillebror Mark spelade tio matcher mer, men samlade bara ihop 24 poäng.

Tingsryd har ännu inte spräckt sin poängnolla i hockeyallsvenskan. 2–3 mot Örebro hemma var ännu en hedersam förlust. Nu väntar en viktig vecka med onsdagsmatch borta mot Karlskrona och sedan två hemmamatcher mot Asplöven (fredag) och Malmö (söndag). Viktor Fasth stannar dessa matcher plus ytterligare en.

Daniel Rydström
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons