Tingsryd straffade Leksand

Tingsryd straffade åter Leksand och vann hemma i Dackehallen med 3-2 inför 2 256 åskådare.
Matchhjältarna heter Tom Koivisto och Tero Leionen.
Sport • Publicerad 17 januari 2011

Straffläggningen:

3–2 Tom Koivisto.

Analys: Janos Vas gjorde också mål för Tingsryd. Victor Rask och Jens Bergenström missade Leksandsstraffar.

Fjärde perioden:

Analys: Taif inledde med spel fyra mot tre i 1,11 minuter utan resultat. Den gyllene chansen hade David Fredriksson efter 2,56 när han kom fri med målvakten och sköt rakt på honom och sedan var han nära att placera in returen som gick strax utanför stolpen.

Taif fick sedan läge i powerplay utan att lyckas göra mål. Straffavgörande väntar.

Skott: 3-0. Totalt: 26–29.

Tredje perioden:

1–1 (10.37) Simon Stark (Jan Öberg, Markus Molin).

2–1 (17.22) Tom Koivisto (Jari Kauppila).

2–2 (18.05) Kenny Källström (Daniel Hermansson, Patrik Norén).

Analys: Efter ett inledande Leksandstryck arbetade sig Taif in i matchen. 4.59 hade gått när Taif fick sitt första läge i powerplay, där man bara lyckades avlossa ett skott på mål som var lättfångat för Leksandsmålvakten.

Taif fick 3,5 minuter senare chansen i numerärt överläge igen, men efter bara några sekunder åkte Tomas Lundström ut och det blev spel fyra mot fyra. En spelform som passade Taif bäst skulle det visa sig. Mitt i perioden laddade Jan Öberg från vänsterbackposition och skottet styrdes in i mål av Simon Stark på volley. Mycket påpassligt och snyggt.

Därefter fortsatte kampen och matchen tände till på allvar. Efter 17.22 laddade Tom Koivisto bössan från vänsterbackposition och en skymd Patrick Galbraith hade inte en chans. Segermålet?

Inte. Efter 18.05 bjöds Leksand på kvitteringsmålet när Taif inte fick undan pucken framför egen målbur och Kenny Källström kunde slå in den till 2-2.

Taif fick chansen i fem mot fyra de sista 50 sekunderna utan utdelning.

Skott: 10-4.

Andra perioden:

Analys: Spelkvaliteten har sjunkit och det har mest varit tuta och kör från båda lagen. Det syns att Tingsryd är det jagande laget, men det är mer hjärta än hjärna i uppspelen (spelvändningarna) där pucken tenderar att slarvas bort.

Bästa chansen hade Jari Kauppila när Taif kom i ett två mot ett-läge där Fredrik Hansson passade finländaren som dock inte fick kontroll på pucken i skottögonblicket.

Leksand har varit minst dåligt och även om pucken inte vårdats väl så har dalkarlarna haft mer innehav. I anfallen har Leksand lyckats nagla sig fast bättre i anfallszonen, där Taif har haft svårt att få bort pucken.

Det har också varit smågrinigt på isen och hemmafansen har vädrat sitt missnöje med domarens beslut. Bland annat när Victor Rollin-Carlsson visades ut efter "en billig" hakning i slutet. En utvisning han får forstätta sitta av i början av tredje perioden.

Skott: 5-10.

Första perioden:

0-1 (14.56) Victor Rask (Eric Moe/Johan Hägglund).

Analys: Första perioden har bjudit på en fartfylld och frejdig anfallshockey där målchanserna har avlöst varandra. Tingsryd hade jättelägen att ta ledningen genom i första hand Teemu Elomo, Janos Vas och David Fredriksson, men Patrick Galbraith i Leksandskassen har varit alert. Det har även Tero Leinonen i Tingsryds mål varit när Leksand kommit i snabba kontringar eller genom skott utifrån. Efter 14.56 fick han dock se sig överspelad efter tekning i Taifzonen där pucken hittade in till Victor Rask som ensam framför målet kunde placera in pucken. Taif åkte på periodens enda utvisning efter 17.52, men lyckades reda ut det och 0-1 inför andra perioden är inte orättvist, men få hade kunnat insistera om Taif hade fått in ett mål.

Skott: 8-15.