Tingsryd vände underläge till seger i tredje perioden

Tingsryd Artikeln publicerades

En stark tredjeperiod gjorde att Tingsryd vände underläge till seger i onsdagskvällens Kronobergsderby mot Troja i hockeyallsvenskan. Tingsryd vann med 5–2 inför 2 158 åskådare i Nelson Garden Arena.

Tingsrydsjubel efter att Filip Owesson gjort 1–0 mot Troja.
Foto: Lena Gunnarsson
Tingsrydsjubel efter att Filip Owesson gjort 1–0 mot Troja.

4.29 in i den första perioden drog Troja på sig ett lagstraff för att ha haft för många spelare på isen och då prickade Tingsrydsbacken Brian Salcido ena stolpen.

1-0 kom istället sex sekunder efter att Tingsryd blivit fulltaligt. Det var Filip Owesson, assisterad av Mats Fröshaug och Mikael Frycklund, som tryckte in pucken pucken bakom Trojas målvakt Robin Johansson.

Efter knappt halva första perioden blev Tingsryds Brian Salcido utvisad, men Troja blev mållöst mycket beroende på att Tingsryd hade ett bra boxplay.

I den 17:e minuten missade Tingsryds Matheu Tousignant ett friläge och i samma minut drabbades Tingsryd av två utvisningar samtidigt. När Mats Fröshaug och Jacob Dahlström satt i utvisningsbåset dunkade Jonatan Nielsen in 1-1 bakom Tingsryds målvakt Andreas Ljunggren. Nielsen assisterades av Jonathan Johnson och Nikolai Meyer. Tid för Trojamålet i spel fem mot tre var 18.03.

Tidigare i perioden hade Alexander Lindqvist-Hansen och Max Lindroth heta Trojalägen.

Skotten i den första perioden var 7-8.

I den andra perioden var Troja det bättre laget. I den tredje minuten missade Alexander Lindqvist-Hansen en bra läge och bara några sekunder senare fick Troja ett mål bortdömt efter videogranskning. Beslutet var att en Trojaspelare fanns i målgården när pucken gick in.

1–2 kom i stället efter 9.51. Det var Sebastian Benker som avslutade ett fint Trojaanfall där Nikolai Meyer och Jonathan Johnson assisterade.

Sedan hade Tingsryd några bra lägen. Emil Forslund hade en puck som tog i utsidan av ena stolpen och Kim Tallberg hade ett klockrent skott i stolpen när han avslutade i friläge.

I den 18:e minuten missade Trojas Johan Bois Andersson ett friläge.

Det ska också sägas att Troja höll nollan efter ett bra boxplay i början av mittperioden.

Skotten i den andra perioden var 10-12.

Det var ett taggat Tingsryd som kom in till den tredje perioden och inom bara en minut förvandlades 1–2 till 3–2. Hannes Johansson fixade 2–2 efter 2.34 och Jacob Dahlström 3–2 efter 3.34. Mathieu Tousignant och Måns Hermansson assisterade till Dahlströms mål.

När sedan Trojas Jonathan Johnson blev utvisad hade Hannes Johansson och Mats Fröshaug varsitt jätteläge.

Efter 10.59 ökade Tingsryd till 4–2 det var Jacob Dahlström som på nytt hittade nätet. Mats Fröshaug assisterade.

När det återstod fyra sekunder av tredje perioden satte Mikael Frycklund 5–2 i tom kasse.

Skotten i den tredje perioden var 13–5 och totalt blev det 30–25.

Andreas Ljunggren i Taif-kassen var fullt godkänd och Brian Salcido var bäste back. Främsta Tingsrydsforwards var Jacob Dahlström, Mathieu Tousignant, Mikael Frycklund, Mats Fröshaug och Hannes Johansson.

Robin Johansson var bra i Trojamålet. Jonatan Nielsen får bästa betyget bland backarna och den främsta Trojakedjan bildade Sebastian Benker, Jonathan Johnson och Nikolai Meyer.

Debuterande Nils Carnbäck, färskt lån från Växjö Lakers, behöver fler matcher för att komma in i Trojas spel.