Tredje set väntar för Tingsryd

Drygt nio minuter in i förlängningen såg Västerviksbacken Joakim Englund till att avgöra play off-returen mot Tingsryd. Målet betydde 2–3 och innebar att det nu står 1-1 i set mellan lagen.
Sport • Publicerad 22 februari 2014
Taifs Filip Owesson har precis kvitterat till 1-1. Men Västervik vann matchen efter förlängning. Därmed väntar en avgörande match i Nelson Garden Arena söndag kväll. Foto: ANDRÉ LARSSONFoto:

På söndagskvällen fortsätter rafflet.

Lagen har så här långt vunnit varsin match på övertid efter jämna och tuffa drabbningar.

Taif har fördel av att tredje matchen spelas i Nelson Garden Arena, där 1 711 bänkade sig på lördagen.

Hur ska ni fixa det här?

– Genom fart i spelet. Vi måste hitta tillbaka efter tuffa bortamatcher i Vimmerby och Västervik plus denna hemma, svarar Taif-tränaren Martin Karlsson.

Hans Tngsryd såg segt ut långa stunder och Västervik behövde inte be om ursäkt för segern.

– Västervik vann rättvist och vi kom inte upp i den nivå vi normalt kan prestera. Kanske var det nervositeten som spelade oss ett spratt, säger Martin Karlsson.

Västervik gick ut hårt och tog ledningen genom ett backskott från Patrik Karlqvist. I andra perioden kvitterade Filip Owesson efter en sargstuds, men 19.00 gjorde Västervik 1–2 när Tyler Johnson fick promenera in med pucken efter tekning.

Västervik tryckte på i andra, men Taif blev något bättre i tredje. Kvällens andra pp-mål för hemmalaget gjorde Pontus Netterberg.