Annons

Troja åkte på fjärde raka förlusten

Borta mot Vita Hästen var det tänkt att Troja skulle bryta den tre matcher långa förlustsviten. I stället kom den fjärde raka förlusten efter 0–3 (0–1, 0–2, 0–0) och det var utvisningarna som blev Trojas fall.
NORRKÖPING • Publicerad 22 november 2017
Troja förlorade borta mot Vita Hästen.
Troja förlorade borta mot Vita Hästen.Foto: Lena Gunnarsson

Hemmalaget kom ut bäst i Himmelstalundshallen och ansatte Trojaförsvaret hårt i inledningen.

Troja klarade ut ett tidigt boxplay, men i svallvågorna precis efteråt slog Villiam Haag in 1–0 bakom Trojamålvakten Robin Johansson.

Annons

Robin Johansson höll annars kvar sitt lag i matchen genom att rädda övriga lägen som Vita Hästen vaskade fram i Trojas zon. Bland annat räddade han Kevin Älgeståls friläge.

Genom två powerplay lyckades Troja störa rytmen i hemmalaget, men mer än halvchanser från Elias Edström och Tor Immo lyckades inte PP-svaga Troja skaka fram.

I andra perioden fick Vita Hästen ett tidigt powerplay och seriens starkaste lag i numerärt överläge utnyttjade sitt andra läge i spelformen till 2–0. Jesper Samuelsson satte dit pucken sedan Johansson inte hunnit med i sidledsförflyttningen.

Troja fick åter spela PP, men då var det nära att Johan Adolfsson ökade på till 3–0, men Robin Johansson hann få upp plocken.

Båda lagen åkte sedan på ytterligare utvisningar och närmast för Troja var Max Lindroth med ett backskott som Pontus Sjögren i hemmamålet inte hade några besvär att rädda.

3–0 föll efter 35 minuters spel och det kom efter skott mitt utifrån av Alexander Pettersson. Då spelade Vita Hästen åter med en man mer på isen.

I slutet av mittperioden åkte Trojabacken Daniel Karlsson på 2+10 för en huvudtackling, men Trojas box stretade emot.

Frågan var om Troja skulle lyckas hämta i kapp tre mål på de sista 20 minuterna?

Svaret blev nej.

Troja misslyckades åter i PP, men lyckades att stoppa ytterligare mål i baken när Vita Hästen fick spela både fem mot fyra och fem mot tre på slutet.

Annons

Max Lindroth hade ett bra läge för reducering efter ett hårt skott som hemmamålvakten dock räddade.

Annars var det Robin Johansson i Trojakassen som ansattes mest på slutet, vilket också skotten i tredje 14–5, vittnade om. Totalt vann Hästen skottstatistiken med 35–17.

Musikhjälpen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons