Troja föll i sudden mot Leksand

Sport Artikeln publicerades

Troja var nära både tre och två poäng uppe i Leksand, men fick nöja sig med en pinne efter att Leksand avgjort i sudden death.
3-2 (0-0, 1-2, 1-0, 1-0) slutade matchen.

Sudden
3-2 (2.20) Jesper Ollas (Patrik Norén/David Åslin)
Analys: Mattias NIlsson var nära att sätta segerpucken för Troja. Men i stället styrde Jesper Ollas in 3-2 och hemmalaget avgick därmed med segern och extrapoängen.
Skott: 1-1
Totalt: 42-19

Tredje perioden
2-2 (9.44) Jesper Ollas (Johan Hägglund)
Analys: Troja inledde i spel fyra mot fem i 1,5 minut utan att lyckas föra mål.
Leksand kvitetrade efter 9.44 när Jesper Ollas ostört fick köra in från högerkanten och placera in pucken.
Med fem minuter kvar fick Adam Miller ett friläge och kunde ha avgjort, men amerikanen sköt rakt på målvakten och missade sedan returen.Troja fick sedan ett gyllene läge att avgöra matchen i spel fem mot fyra med tre minuter kvar att spela.
Men inget mål föll och matchen går till sudden death.
Skott: 9-5

Andra perioden:
0-1 (9.23) Adam Miller (Daniel Håkansson/Andreas Sundin)
1-1 PP (14.39) Tommy Enström (David Åslin), spel fem mot fyra
1-2 SH (15.08) Sami Sandell (Mattias Persson/Niklas Karmhag), spel fyra mot fem
Analys: Troja har varit hypereffektivt och leder helt rättvist med två mål mot ett.
0-1 satte Adam Miller halvvägs in i perioden.
Troja kom i två mot ett-läge där Daniel Håkansson var puckförande och serverade USA-förstärkningen Adam Miller som smackade dit pucken.
Leksand tilläts sedan reducera i spel fem mot fyra (laget hade dessutom plockat ut målvakten med en avvaktande Trojautvisning hängande i luften). Tommy Enström sköt från backposition tätt intill stolpen utom räckhåll för Sebastian Idoff.
Bara 12 sekunder efter att nästa Trojautvisning verkställts satte Mattias Persson fart med pucken och serverade Sami Sandell på ett enastående vackert sätt. Finnen hade bara att sätta klubban till i spel fyra mot fem.
Precis som i förstaperioden har Sebatian Idoff briljerat stort i Trojamålet.
Skott: 15-6

Första perioden:
Analys: Hemmalaget startade bäst och skapade också de allra hetaste målchanserna, men Sebastian Idoff i Trojamålet har varit på alerten.
Troja arbetade sig dock in i matchen ju mer tiden gick och den sista halvan av perioden fick Troja chansen i powerplay vid två tillfällen. Leksandsmålvakten Erik Hanses sattes dock inte på några rejäla prov. Leksand spelade effektivt i numerärt underläge och hindrade Trojaspelarna från att komma till avslut. Närmast var Mattias Persson med ett skott från nära håll. Men det står 0-0 på resultattavlan, vilket Troja ska vara mest belåtna med.
Skott: 17-7

Inför matchen:
Troja ligger sist i allsvenskan och kommer till spel med en övertidsförlust mot Oskarshamn i ryggen, medan tabellfyran Leksand har två raka förluster.
– Att möta Troja i det läget vi är nu blir en utmaning. Vi har två raka förluster bakom oss och det är viktigt att spelarna visar för varandra att vi inte accepterar situationen. Vi vill visa genom handling att vi är revanschsugna på onsdag. Vi måste spela vårat spel genom att sätta press på motståndarna och spela med hög intensitet, säger Leksands assisterande tränare Niklas Eriksson till lagets hemsida.
Trojas tränare Martin Karlsson:
– Leksand har haft lite småproblem på slutet och det känns som ett ganska bra läge att möta dem nu.

Leksand har Ken-André Olimb, Jean-Luc Grand-Pierre och Tomas Kollar på skadelistan medan Troja saknar Johan Linnander, Niklas Enberg, Alexander Edström och Jesper Williamsson.
Trojas fem senaste matcher:Oskarshamn (h) 3–4 (sudden), Malmö (h) 2–6, Rögle (b) 2–4, Västerås (h) 2–5, Sundsvall (b) 4–5 (sudden)
Leksands fem senaste matcher:Växjö (b) 2–5, Malmö (b) 2–3 (straffar), Örebro (h) 3–2 (straffar), Rögle (b) 0–3, Tingsryd (b) 2–1.