Två amerikaner klara för Tingsryd

Sport Artikeln publicerades

Det var utlovat två transatlanter till Tingsryds AIF – och det blev två amerikaner. Båda anfallarna har erfarenhet från spel i farmarligorna och har fått sin skolning på Bostons universitet.

Det var under ett sponsormöte i går eftermiddag som Tingsryds sportchef Anders Gustavsson presenterade de amerikanska forwardsspelarna Chris Higgins och Joe Pereira för klubbens samlade sponsorer, vilket bekräftas av Taifs ordförande Torsten Liljegren sent på torsdagskvällen.
Den senaste säsongen spelade den 25-årige högerskytten Chris Higgins i både italienska Ritten/Renon, 20 poäng (9+11) på 21 matcher, samt i ECHL-laget Las Vegas Wranglers där det blev 16 poäng (7+9) på 21 matcher.
Higgins är relativt liten till växten och mäter 181 centimeter och väger 75 kilo. Chris Higgins har även ett italienskt pass.
24-årige Joe Pereira är även han en högerskytt och lite kort i rocken för att vara ishockeyspelare på elitnivå. Pereira är 178 centimeter lång och väger 81 kilo. Den senaste säsongen spelade han förutom med Bostons universitet även några matcher med AHL-lagen Worcester Sharks i AHL och Bridgeport Sound Tigers. Även Pereira kommer att få ett EU-pass.
Smålandsposten har förgäves försökt att nå Tingsryds sportchef Anders Gustavsson och tränaren Joakim Fagervall vill inte uttala sig.