Uppgifter: Växjö jagar schweizisk stjärna

Växjö Artikeln publicerades

Det blir ingen Viktor Palm i Växjö Vipers.

Nu jagar SSL-klubben den schweiziska stjärnan Manuel Maurer.

Smålandsposten har tidigare berättat om Växjö Vipers intresse för Onyx poängkung Viktor Palm. En påskrift har varit nära.

– Vi vill ha honom och det som behövs är boende och arbete. Det letar vi. Avtalsmässigt är vi överens, sa Klas Skoglund, ansvarig för värvningar i Vipers, till Smålandsposten den 12 april.

Nu har övergången gått i stöpet, något Sportbladet tidigare berättat.

– Han ville vara hemma i Onyx. Han såg chansen att laget kan ta steget upp i SSL och det vill han vara en del av, säger Växjös tränare NIklas Nordén.

Sportbladets innebandybloggare Jonas Gustavsson skriver på Twitter att Växjö i stället jagar Manuel Maurer. Smålandsposten har fått samstämmiga uppgifter och forwarden ska ha erbjudits ett kontraktsförslag. Den schweiziska stjärnan har i besökt Växjö för att bekanta sig med klubben. Manuel Maurer jagas dock av fler klubbar i SSL. Pixbo är en klubb som är intresserade, skriver Expressen.

Den 25-årige forwarden är målskytt ut i fingerspetsarna och en landslagsstjärna i Schweiz. Den gångna säsongen blev han schweizisk mästare med klubblaget Köniz.

Niklas Nordén vill inte kommentera uppgifterna om Manuel Maurer.