Vasilj blev Östers derbyhjälte

Sport Artikeln publicerades

Öster tog ännu en viktig trepoängare efter ännu en 1-0-seger.
Denna gång borta mot IFK Värnamo och stor derbyhjälte för Öster blev ”Super-Mario” Vasilj som nickade in segermålet.

Det var dukat till derbyfest på Finnvedsvallen dit rekordmånga 3643 åskådare hade sökt sig. Regngudarna var dock på sitt bästa humör och såg till att duschen från himlen stod på i 90 minuter plus tilläggstid.
De som höll på hemmalaget blev ännu surare i den 77:e minuten när Mario Vasilj nådde högst i straffområdet och nickade in en frispark från vänsterkanten.
– Jag kom loss ett par gånger utan att lyckas få till det, men nu slog Denis Velic en fantastisk frispark som gick över deras första gubbe och jag nådde den med pannan, beskriver Mario Vasilj det förlösande målet.

Strax innanhade Freddy Söderberg ett dunderläge att knoppa in ett inlägg från Alexander Henningsson, men Östers målspruta prickade stolpen.
Spelmässigt var det ingen höjdartillställning på Finnvedsvallens gröna matta. Mycket kan tillskrivas det ihållande regnet och blåsten.
Värnamo hade ett visst spelmässigt övertag i halvlekarnas inledningar, men sedan tog Öster över och vann. En riktig krigarseger.
– På en skala ett till tio känns det som en tia. Vi har tänkt på den här matchen länge. Att det blev 1-0 är i underkant, men vi vet att vi är starka när vi får 1-0-ledning, säger mittbacksresen Vasilj som förutom målet även spelade stabilt bakåt. Bland annat stod han för en avgörande brytning av internationell toppklass i första halvlek.
Rättvist eller inte, det kan diskuteras. När det gäller rena målchanser hade Värnamo också några riktigt heta där Östermålvakten Joakim Wulff visade fantomklass (läs artikel bredvid).
Hur svårspelat var det i regnet?
– Det blir lite mer slumpartat. Framförallt i andra halvlek blev det värre eftersom det öste ner ännu mer och sedan hade vi motvind, säger derbyhjälten Mario Vasilj.
Östertränaren Roar Hansen var belåten med matchen mot vad som kan kallas höstens sensationslag. Dessutom bröt Öster Värnamos långa förlustfria svit.
– Vi har sett Värnamo och vet att de är formstarka. De har många unga killar i laget och vi hade sagt att vi skulle uppträda lite vuxnare och mognare och det tycker jag vi gjorde. Vi är ett ganska ungt lag vi också, men inte lika ungt som Värnamo, säger Hansen.

TränarkolleganTony Johansson var besviken efter matchen.
– Vi stod och pratade innan matchen Roar och jag och vi sa båda att det lag som gör 1-0 vinner nog. Om det var rättvist eller inte det kan diskuteras, säger Johansson innan Roar Hansen kontrar:
– Stäckt på er, ni gjorde en bra match.
Derbysegern innebär att Öster avancerar till femte plats i tabellen på 37 poäng och har sex poäng upp till kvalplats med sex omgångar kvar att spela, härnäst hemma mot Ljungskile om en vecka.