Vasilj och Bojent är redo för spel

Sport Artikeln publicerades

De har fått försäsongen förstörd på grund av skador. Men inför hemmapremiären mot Syrianska är både Mario Vasilj och Patrik Bojent redo för spel.

Ett avslitet bakre korsband i höstas störde Mario Vasilj under försäsongen. Patrik Bojent har fått rehabträna och stå vid sidan av planen på grund av en knäoperation. Nu är dock båda på gång igen. Mario Vasilj spelade från start i premiärens 0-3-förlust i Norrköping.
– Någon dag efter matchen är man lite mer sliten. Men jag är överraskad själv att det gått så pass bra som det gjort. Det är jag glad för, säger Mario Vasilj.
Patrik Bojent fick hoppa in de sista minuterna. Han var inte tillbaka i full träning förrän i slutet av mars och därför var det ganska överraskande att han fick speltid i premiären.
– Det är kul att det gått så fort, men det är några veckor kvar tills toppform och att riktigt vara med till hundra procent. Jag måste visa mer än jag gjort hittills för att kunna ta en startplats.
Vilken position i laget är du närmast?
– Det får du egentligen fråga Ludde och Otto om, men jag tror att det är närmast som yttermittfältare. Det var i alla fall det när vi hade samtal tidigare i våras, säger Patrik Bojent.

Resultatmässigtblev premiären i återkomsten till superettan en mardröm. Nye anfallaren Olivier Karekezi missade en straff i första halvlek och i stället kunde Norrköping ta ledningen strax innan paus. Målet kom efter flera misstag och Mario Vasilj var inblandad.
– Jag kände mig vaken hela matchen, sen slappnar du av i två sekunder och då kommer det där, säger Mario Vasilj.
Händelserna i slutet av första halvlek var förstås otroligt tunga och avgörande.
– Man vet ju under tiden man spelat fotboll att det dödar en totalt att få det målet innan paus. Speciellt på bortaplan. Det är naturligt.
Patrik Bojent fick se 80 minuter av första matchen från sidan och spelade de sista tio minuterna. Han tycker inte att laget var riktigt med i inledningen av premiären, men att man var på väg in i matchen i samband med straffmissen och Norrköpings ledningsmål.
– Vi kan mycket bättre, men jag tycker ändå det var en godkänd insats. Nu vet vi vad det handlar om. Det är en tuffare serie.

Under de träningarsom genomförts efter måndagens match har spelare och ledare snackat om vad som gick fel. Nu väntar säsongens första match på Värendsvallen.
– Vi tappade på vissa punkter och gjorde inte det jobbet vi skulle på vissa håll. Jag hoppas att alla är beredda att ta jobbet, annars blir man straffad direkt, säger Mario Vasilj.
Gästande Syrianska vann sin premiär mot Ljungskile hemma med 2-0. Laget har förstärkt med Peter Ijeh och siktar på allsvenskan. Mario Vasilj har respekt för motståndet, men menar att Öster kan slå alla lag i serien om de har en bra dag. Patrik Bojent är också positiv inför hemmapremiären. Han lägger över favoritskapet på gästerna.
– Det viktigaste är att vi får ihop presspelet och kan vara tajta och göra dem lite frustrerade. De har ändå målsättning att gå upp i år. Det är vi som kan ligga och kontraslå på dem lite. Det blir spännande att se.