Växjö DFF slarvade bort segern

Sport Artikeln publicerades
Pigga högerbreddaren Venera Rexhi var inblandad i det mesta i Växjö DFF:s offensiv, men det hjälpte inte mot AIK som vann med 6–4.
Foto:Lena Gunnarsson
Pigga högerbreddaren Venera Rexhi var inblandad i det mesta i Växjö DFF:s offensiv, men det hjälpte inte mot AIK som vann med 6–4.

En tio minutersperiod i andra halvleken blev Växjö DFF:s fall.

Då gjorde AIK tre mål och vände 2–4 till 5–4 som till slut blev 6–4.

Växjö DFF såg ut att gå mot sin första bortaseger i elitettan, men i stället blev det den fjärde raka nollpoängaren utanför Växjös gränser. Detta sedan Växjö DFF tappat sitt fina och vägvinnande spel i mitten av den andra halvleken.

I första halvleken var Växjö DFF det mest kreativa laget. Framförallt hittade man runt bra på kanterna och inte minst på högerkanten där Venera Rexhi ofta var i huvudrollen. Det var också hon som hittade fram med passningen till Anna Anvegårds ledningsmål i den 19:e minuten.

AIK kvitterade per omgående, men på övertid i den första halvleken återgav Anna Anvegård Växjö DFF ledningen.

I andra halvleken fortsatte Växjö DFF trycka på och Venera Rexhi ökade tidigt på till 3–1. Sedan var både Jonna Ståhl och Anna Anvegård en ribbträff ifrån att sätta 4–1.

AIK utnyttjade en frispark till 2-3 i den 64:e minuten, men två minuter senare fick Växjö DFF straff och den förvaltade Anna Anvegård till ny tvåmålsledning för nykomlingen från Växjö.

Därefter kontrade AIK direkt in 3–4 och tio minuter senare stod det 5–4 sedan Växjö DFF:s försvar helt somnat in. Innan domaren blåste av matchen hann AIK med att göra ytterligare ett mål.

För Växjö DFF väntar närmast hemmamatch mot Holmalunds IF nästa helg. PÅ Myresjöhus Arena är Växjö DFF ännu obesegrat.