Växjö DFF steget efter på Stadion

Två hemmamål efter drygt 30 minuters spel gjorde att Djurgården kunde besegra Växjö DFF med 2-0 i damernas allsvenska. Växjö DFF saknade inte chanser i den andra halvleken.
STOCKHOLM (Från Smålandspostens utsände) • Publicerad 16 september 2018
Växjö DFF:s Ritah Kivumbi och Djurgårdens Julia Spetsmark i en duell på Stockholms Stadion.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Mötet på klassiska Stockholms Stadion var mellan två lag i allsvenska mittenskiktet.

Det gällde att positionera sig inför de avslutande omgångarna.

Växjö DFF började piggt med ett större bollinnehav än hemmalaget.

I 16:e minuten kom kallduschen för Växjö DFF

Djurgårdens Irma Helin spelade fram Portia Boakye som i sin tur hittade målskytten Ingibjörg Siguridardottir.

Det såg först ut som om Växjö DFF-målvakten Katie Fraine styrde ut bollen, men hon kunde inte hålla den. Snart låg den i nätmaskorna.

Växjö DFF hade svårt att skapa chanser. Det blev småplottrigt framför ett väl samlat försvar i Djurgården.

I 34:e minuten kom 2-0. Irma Helin slog en frispark från långt håll, Mia Jalkeryd försökte nicka, och Katie Fraine blev ställd. Målet såg inte helt otagbart ut.

Det var mycket nästan-lägen för Växjö DFF under de första 45 minuterna.

I paus gjorde Växjö DFF byten när Jonna Ståhl ersatte Jenna Hellstrom och Signe Holt Andersen ersatte Ritah Kivumbi.

Julia Spetsmark i Djurgråden hade en chans tidigt i andra halvlek.

Växjö DFF hade en period när laget tryckte på och tryckte på. Inhopparna såg till att de blev bättre fart framåt.

Signe Holt Andersen skapade en chans på egen hand, Jelena Cankovic hade en bra frispark, och Anna Anvegård fick till en ribbträff.