Växjö DFF tar semester efter storseger på hemmaplan

Växjö Artikeln publicerades
Här kramar Malin Fors, Anna Anvegård och Sofia Johansson om varandra efter Sofias 3-0-mål.
Foto:Ana Osap
Här kramar Malin Fors, Anna Anvegård och Sofia Johansson om varandra efter Sofias 3-0-mål.

Efter ett kort avhopp från vinnarspåret är Växjö DFF tillbaka på detsamma igen. De avslutade vårhalvan av säsongen på bästa sätt genom att besegra Västerås BK30 med 5-0 hemma på Myresjöhus Arena.

Efter enkom segrar än så länge den här säsongen blev det "bara" 1-1 borta mot Holmalunds IF Alingsås i den senaste omgången. Under de första minuterna av Västeråsmatchen, den sista under vårhalvan, var det också ett tvekande Växjö som sprang på Myresjöhus Arenas plan.

Om så var fallet så redde de ut eventuella funderingar relativt snabbt, för runt den tionde matchminuten tog VDFF ett fast grepp som första halvlek och släppte sedan aldrig tagit.

Några minuter senare kom också det första målet. Lagets fenomenala målskytt Anna Anvegård löpte sig fri i straffområdet direkt efter en hörna, fick en lobbpass över två backar, vred till kroppen något i en dålig vinkel och smällde sedan in 1-0. Mitt i målet.

I den 23:e matchminuter utökades ledningen av Jonna Ståhl. Hon sprang då förbi två, tre Västeråsförsvarare utanför straffområdet och drog sedan till med ett välplacerat skott från vänster mot den bortre, otagbart för målvakten Jonna Böckert.

Sofia Johansson fick avsluta målskyttet i den första halvleken, det efter mycket snyggt spel. En perfekt placerad boll, svepande från väster till höger, fångade upp av Malin Fors som la en lika välplacerad och hård passning in mot mål på just Sofias tår, med vilka hon vinklade in bollen in i mål.

Men Västerås hade också några farliga lägen. Framförallt två där Kreeta-Liisa Yli-Sänti precis styrde det ena utanför stolpen och ett där hon i ett friläge sprang fram och gjorde sig stor och på så vis fick avslutet rakt på sig.

I andra halvlek flyttar dagens bortalag upp spelet och börjar mer och mer byta lägen med Växjö. Det är också Västerås som inledande har de bästa chanserna. Efterspelet på en hörna är det allra farligaste, då det kunde ha blivit mål två, tre gånger om. Men några, från Växjöhåll, lyckliga studsar på en vilt flaxande Kreeta-Liisa och ett antal andra backar studsar bollen till slut ut.

De riktigt farliga lägena Växjö skapade i första halvlek saknas dock till en början, det till Sofia Johansson sätter sitt andra mål för dagen i den 66:e minuten.

Därefter uteblir de farliga målchanserna. Det blir ett antal hörnor och frisparkar för båda lagen, men utan några egentliga farligheter. Ett skott strax över ribban av både Anna Anvegård och Sofia Johansson är de som kan vara värda att nämnas.

Det ska dock bli ett mål till, också det för Växjö. Efter en riktig tjurrusning av Anna Anvegård på vänsterkanten och in mot mål hamnar bollen till slut hos Emma Andersson. Hon får i sin tur till en riktig pärla och placerar bollen precis utom räckhåll för målvakten.

Det blev alltså en relativt bekväm seger för Växjö DFF till slut, i sista matchen innan deras sommaruppehåll.