Annons

Växjö ger sig in i värvningskrig

Backen Oskar Malmgren vill lämna Jönköpings IK.
Växjö Vipers är sugna på att värva honom.
Men övergången kan bli svår att få till – Malmgren har nämligen skrivit på för Mullsjö.
Växjö • Publicerad 24 september 2018

Situationen kring SSL-spelaren Oskar Malmgren är minst sagt rörig. Den talangfulle backen har deklarerat att han vill lämna Jönköping då klubben sitter i ekonomiska bekymmer och har pausat löneutbetalningar.

Oskar Malmgren har sagt upp sitt personliga avtal med Jönköpingsklubben. Det betyder dock inte att 20-åringen automatiskt får spela med en annan klubb.

Annons

Inom innebandy finns nämligen ytterligare ett avtal, ett licensavtal mellan klubb och spelare. Och så länge ett giltigt sådant finns kan spelaren inte spela matcher för en annan förening.

Så är det i fallet Oskar Malmgren och Jönköping. Det innebär att JIK måste gå med på att sälja eller släppa spelaren till en annan klubb. Någon sådan överenskommelse har ännu inte nåtts med en annan klubb.

Situationen blev än mer rörig när Oskar Malmgren i slutet av förra veckan skrev på ett personligt avtal med seriekonkurrenten Mullsjö – utan att klubbarna är överens om en övergång.

Nu står alltså backen med ett personligt kontrakt med Mullsjö och ett licensavtal med Jönköping. Därmed kan han för tillfället inte spela matcher någonstans.

Dessutom är Växjö intresserat av att värva Oskar Malmgren, något Innebandymagazinet var först med att avslöja.

– Vi har diskuterat ganska länge med JIK. Jag har ingen aning var det landar men vi har en god dialog med Jönköping. Malmgren är en spelare som är jäkligt bra, säger Växjö sportchef Klas Skoglund till Smålandsposten.

Backen själv verkar dock stänga Växjödörren.

– Jag kommer spela i Mullsjö eller ingenstans, säger han till JP.se.

Pontus StenerosSkicka e-post
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons