Växjö Lakers har kopplat greppet

Efter en nervös förstaperiod kom rena ketchupeffekten för Växjö Lakers i den tredje kvartsfinalen mot Brynäs. Hemma i Vida Arena kopplade Lakers greppet om matchserien genom att vinna med hela 4–0 (0–0, 3–0, 1–0).
Växjö • Publicerad 22 mars 2018
Eric Martinsson har gett Växjö Lakers ledningen med 1–0. Sedan var det inget snack om saken när Lakers kopplade greppet om kvartsfinalserien.Foto: Urban Nilsson

Trots en enorm anstormning från Växjö Lakers sida redan från första nedsläpp var spelövetaget bara skenbart. Brynäs fick snart matchen dit man ville, stängde Lakers ingångar i anfallszon effektivt och sökte giftiga omställningslägen. Det såg väldigt nervöst ut i hemmalaget, som förbryllat körde fast i Brynäsmuren gång på gång. Frågetecknen lär ha varit många inför den andra perioden, men då kom svaret i glasklart format.

Det krävdes att någon vågade kliva fram och ta ett avslut i rätt läge och det blev Eric Martinsson. I powerplay fick han pucken, kalibrerade siktet och med hjälp av ett föredömligt arbete av Tuomas Kiiskinen framför målet hade David Rautio inte en chans att se pucken på dess väg in i nätmaskorna.

Det var 1–0 efter 27.40 och sedan var det inget som helst snack om saken. Bara 45 sekunder efter ledningsmålet kom 2–0 då Dennis Rasmussen pricksköt högt och när Robert Rosén sedan lika högt sköt 3–0 kändes matchen avgjord. Trots att Brynäs fick spela fyra minuters powerplay under andra perioden vann Lakers skotten med otroliga 16–0, vilket säger det mesta om den tempoökning som skedde efter paus.

Tredje perioden blev 20 minuters tryggt bevakande av ledningen. Brynäs tog en rövare när Brendan Shinnimin åkte ut med 5.11 kvar att spela och plockade ut inbytte Linus Fernström.

Det resulterade i att Linus Fröberg, i tom kasse, kunde fastställa 4–0.

Ny match väntar på lördag i Gavlerinken Arena.