Växjö Lakers nollat i Luleå

Växjö Lakers fortsätter att ha det tungt mot Luleå på bortais. På lördagseftermiddagen åkte Lakers på en 0–2-förlust.
Luleå • Publicerad 21 oktober 2017
Luleås storspelande målvakt Joel Lassinantti jublade efter segermatchen mot Växjö Lakers.Foto: Fredrik Sundvall / Frilansfotograferna

I den första perioden var Luleå det bättre laget och gick fram till en 2–0-ledning. Isac Lundeström, född 1999, sköt 1–0 redan efter 3.34 och gjorde därmed mål för tredje matchen i följd.

Växjö Lakers var inte ofarligt i den första perioden, men ineffektivt. Luleås målvakt Joel Lassinantti sattes inte på några riktigt svåra prov.

Efter 16.37 blev Lakersbacken Ben Youds utvisad och Luleå behövde bara fem sekunder i powerplay för att göra 2–0. Den här gången var Patrick Cehlin målskytt. Skotten i första var 11–10.

I den andra perioden lyfte Lakers sitt spel och Luleå sattes under tryck i ett antal byten. Men några mål blev det inte.

Lagen hade varsitt powerplay i mittenperioden och skotten var 5–8.

Tidigt i den tredje perioden hade Adam Brodecki, frispelad av Andrew Calof, en jättechans. Men Adam lyckades inte överlista den storspelande Luleåmålvakten.

Med knappt sju minuter kvar var Martin Lundberg mycket nära att göra mål i friläge, men det ville sig inte i avsluten.

I slutskedet plockade Lakers ut målvakten Viktor Andrén, men det resulterade inte i någon utdelning. Lakers blev nollat i dubbel bemärkelse.

Växjö Lakers saknade långtidsskadade Erik Josefsson och Liam Reddox som var sjuk. Junioren Dominik Bokk fick göra några byten i sin SHL-debut.

Lakers spelade med tre centrar och fyra ytterforwardspar.

Viktor Andrén var godkänd Lakersmålvakt. Bäst bland backarna var Daniel Rahimi och Joel Persson.

Elias Pettersson, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen var vassast bland forwards.