Annons

Växjö Lakers straffade Djurgården på Hovet

Växjö Lakers tog sjunde raka segern efter straffseger med 4–3 mot Djurgården på Hovet. Matchhjältar för Lakers blev tvåmålsskytten Elias Pettersson och Andrew Calof som satte den avgörande straffen samt Viktor Fasth som räddade sju straffar.
STOCKHOLM • Publicerad 16 november 2017
Andrew Calof och Djurgårdens Markus Ljungh i kamp om pucken. Till slut var det Calof och Lakers som gick segrande ur striden.
Andrew Calof och Djurgårdens Markus Ljungh i kamp om pucken. Till slut var det Calof och Lakers som gick segrande ur striden.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Växjö Lakers öppnade riktigt bra på Hovet och det dröjde bara två minuter innan 0–1 satt bakom förre Lakersmålvakten Joacim Eriksson. Erik Josefsson stod för ett starkt förarbete bakom förlängd mållinje och spelade upp pucken till Jonas Röndbjerg som klippte in sitt andra mål för säsongen.

Lakers fortsatte trampa på i ett högt tempo och fram till 9.35 hade Djurgården inte avlossat ett enda skott mot Viktor Fasth.

Annons

9.36 lyckades dock Djurgården spela sig igenom det täta Lakersförsvaret och Linus Hultström svarade för ett snärtigt handledsskott som satt högt i nät över Fasths klubbhandske.

1–1 efter Djurgårdens första skott på mål speglade inte händelserna på isen i stort.

Lakers var det spelförande laget och Elias Pettersson var kanske allra närmast att sätta dit 2–1 när han först försökte köksvägen och sedan var nära på returen.

Adam Brodecki fick två bra lägen att ge Lakers ledningen i inledningen av andra perioden. Först genom en soloinbrytning där han nästan nådde hela vägen fram och sedan när han klapp-klappspelade med kedjekamraterna Linus Fröberg och Liam Reddox, men i stället för att skjuta själv passade Brodecki en gång för mycket.

Lakers tappade initiativet över spelet, vilket till en del berodde på att Djurgården fick spela powerplay tre gånger om och Lakers kom ur rytmen.

Samtliga tre numerära underlägen stod Lakers emot, men bara sex sekunder efter att Lakers fått in sin femte spelare på isen i det sista boxplayet ringde det till bakom Viktor Fasth. 2–1-skytt, när det återstod mindre än två minuter av mittperioden, var Calle Ridderwall med ett välplacerat skott från ena tekningscirkeln upp i krysset.

Djurgården surfade vidare på målvågen i upptakten av tredje och efter bara 42 sekunder kontrade Niclas Bergfors in 3–1 med ett avslut mellan benen på Lakersmålvakten.

Växjö Lakers var dock inget slag lag och när man fick spela powerplay för andra gången i matchen dröjde det bara fyra sekunder innan det var reducerat. Robert Rosén vann tekningen bakåt till Joel Persson som passade upp till Elias Pettersson som drämde till med ett stenhårt skott som Joacim Eriksson inte hade skuggan av en chans att rädda.

Lakers satte sedan in en stark slutforcering, men Djurgården vek inte ner sig och Marcus Davidsson var jättenära att slå in 4–2 när han fick öppet läge, men Eric Martinsson stod rätt placerad och täckte undan pucken med ena skridskon.

1.17 från slutet plockade Lakers ut Viktor Fasth för en extra utespelare och när matchklockan tickat fram till 59.27 slog Elias Pettersson till för andra gången när han, på ren vilja och en hel del skills, prickade in 3–3 ur halvtaskig vinkel.

Annons

I förlängningen skapade båda lagen ett par heta chanser att avgöra, men Såväl Joacim Eriksson i hemmakassen och Viktor Fasth i Lakers stod för avgörande insatser. Matchen fick avgöras på straffar.

Elias Pettersson inledde för Lakers, men målvakten räddade. Calle Ridderwalls straff räddades av Viktor Fasth. Andrew Calof missade Lakers andra straff och samma sak gjorde Jonathan Davidsson. I tredje straffrundan missade Adam Brodecki för Lakers. Niclas Bergfors fick chansen att avgöra för Djurgården och han drog till med en vass snurrfint, men prickade stolpen.

I strafförlängningen missade Elias Pettersson första och det gjorde även Axel Fjällby-Jonsson. Linus Fröberg hittade inte heller han rätt bakom Joacim Eriksson. Markus Ljungh missade Djurgårdens femte straff.

I sjätte omgången skickade Lakers fram Noah Welch som gjorde mål. Marcus Davidsson utjämnade för Djurgården.

Brendan Shinnimin och Marcus Davidsson missade.

I åttonde rundan klev Andrew Calof fram och satte dit en backhand. Det målet blev matchavgörande sedan Viktor Fasth räddat Jonathan Davidssons straff.

Musikhjälpen
Så här jobbar Smålandsposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons