Växjö Lakers studsade snabbt tillbaka

Växjö Lakers visade att laget blir att räkna med i CHL. Red Bull Salzburg besegrades med 5-2 i Vida Arena. Siffror som kunde varit större.
Växjö • Publicerad 1 september 2018 • Uppdaterad 13 september 2018
Lakers tredje puck sitter i nättaket bakom Stephan Michalek i Red Bull Salzburgs mål.Foto: STEFAN NILSSON VAXJO

För Växjö Lakers var det här matchen med stort R. Som i revansch.

Det gällde att reparera 1-2-förlusten mot SC Bern från när CHL inleddes i hemmaarenan.

Och det började bra.

Red Bull Salzburgs Alexander Pallestreng han knappt sätta sig i utvisningsbåset förrän det small.

Lakers Austin Ortega gjorde 1-0 på ett mäktigt skott i krysset efter 6.42. Målet gav Lakers energi och det skapades gott om målchanser.

14.04 var det dags för 2-0. Brendan Shinnimin, mycket bra i första perioden, grävde fram pucken bakom Salzburgs kasse. Hans pass förvaltade Janne Pesonen med att distinkt göra mål.

Strax efter var Linus Fröberg nära att sätta trean.

När Red Bull Salzburg var i numerärt överläge såg det ut som Lakers istället var en man mer på isen. Så dominant var man.

Fjärde målet görs av Austin Ortega.
Fjärde målet görs av Austin Ortega.Foto: Stefan Nilsson

Lakers var då bra, riktigt bra.

I andra perioden, som förrycktes av nio utvisningar, föll två mål i spelformen powerplay, ett av vardera lagen.

Red Bull Salzburgs Mattias Trotting reducerade på ett backskott som inte såg alltför märkvärdigt ut. Österrikarna hade därefter en hyfsad period.

Lakers fick spela fem mot tre i 1.05 och direkt kom 3-1. Roman Horak fick till ett bra skott från utkanten av tekningscirkeln. Assistpoäng till Joel Persson och Austin Ortega.

Ortega imponerade stort och gjorde sedan 4-1 i powerplay, innan gästerna fick ett tröstmål genom Thomas Raffl.

I tom kasse satte Austin Ortega med sitt mål punkt för matchen. Då spikades 5-2.